La Falla Plaça de la Reina , el València Club de Futbol i el Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València han fet un projecte artístic i cultural devent el proper centenari del club de futbol: reproduir la falla que va ser plantada pels socis del club el 1925.
Al 1924 el club de Mestalla ja tenia 5 anys, el camp de Mestalla i tenia fins i tot seccions d’atletisme, hoquei, esgrima. Ixe any es van crear la bandera del club, l’himne i es va decidir plantar una falla commemorativa davant la seu del club, a la, aleshores, Plaça de Canalejas, nom que va rebre la comissió fallera: Falla Plaza de Canalejas.
El monument va ser obra d’Arturo Boix, reconegut escultor, subvencionada amb els beneficis d’un partit amistós organitzat pel club amb la comissió, jugat en febrer de 1925 entre el RCD Invencible i els reserves del València F:C.
La Falla Plaça de la Reina, de la que va ser president el que també ho fora del club, Luis Casanova, ha decidit reproduir el monument faller plantat aquell 1925, amb el mateixos materials i al mateix lloc en què va ser cremada. La finalitat de l’esdeveniment es reivindicar l’entorn urbà on va nàixer i la relació entre les falles i el futbol a la Ciutat, rescatar tècniques escultòriques, mètodes i rituals, cas de pasetjar el monument per la demarcació, com es feia al primer terç del segle XX.

El monument respon al model típic de la apoca: cadafal, ninots i remat. Els quatre ninots que van damunt el Cadafal (de 4’5×4’5metres i amb l’escut del club entre figures masculines contrapostes en manera heràldica al centre i amb elements ornamentals als cantons) representen a les tres seccions esportives del club i a una fallera. El remat està integrat per una gran copa rematada per un lleó, alegoria de l’equip de futbol i lema del monument: El León de Mestalla. Tot amb una altura de 6 metres.
El monument tindrà els mateixos materials i tecniques que l’original: fusta, cartó-pedra, cera, paia i ninots vestits amb roba. Manolo García, autor dels monuments de vareta de la falla de l’Ajuntament entre 2014 i 2017, s’encarregarà de l’estructura de fusta (cadafal i copa), mentre que el remat, els ninots i els elements decoratius del monument seran obra del Institut Universitari de Restauració del Patrimoni de la Politècnica, dirigit per Jose Luis Regidor i Antonio Colomina.
El monument serà plantat al tombe, ubicada el carrer Marqués de Dos Aigües, davant l’Hotel Inglés, per a ser desplaçada a la Plaça de la Reina, completada amb panells explicatius que expliquen al públic el projecte.
El monument no entra, per decisió pròpia de la comissió, al concurs oficial de la Junta Central Fallera pel seu caràcter divulgatiu i representatiu de la festa.
El monument serà plantat el 15 de març, tres dies avans del natalici oficial del Valencia CF, alçat al tombe i traslladat pel carrer La pau amb la musica del Fallero i l’himne del Valencia fins a la Plaça de la Reina, on hi haurà un castell de focs d’artifici, tot dins dels actes oficials del Centenari del Club i presidit per membres i ambaixadors del club.