Noticias Regala un Ninot

#RegalaUnNinot: Paco Roca ninots i altres coses per a regalar

Paco Roca, un dels artistes fallers més apreciats dins del col·lectiu faller, s’ha unit també a la iniciativa Regala un Ninot de forma més particular i personal amb una mostra del seu treball més artístic.

Tot va començar a l’inici de la quarantena i el confinament, quan el també artista faller Paco Sanabria (de l’equip Ceballos i Sanabria) va proposar un repte a Instagram què es van unir diversos artistes fallers i il·lustradors sota el lema #reto15dibus realitzaven il·lustracions relacionades amb la quarantena o amb les Falles. Paco Roca no va trigar a mostrar el seu art i el seu enginy amb els pinzells creant una il·lustració diària relacionada amb els moments més durs de la pandèmia i de el confinament, que publicava tant el seu Facebook com al diari Levante EMV per a l’edició de Xàtiva, i que va transcendir més enllà del repte de què partia i que va arribar fins a la “nova normalitat”.

El projecte no es va quedar aquí i és que Paco Roca ha decidit recopilar les seves històries publicades durant la quarantena en un llibre titulat “Diari d’un Confinament Il·lustrat” que veurà la llum en breu, gràcies a un crowfunding llançat per l’autor en les xarxes socials i que recollirà els 100 dibuixos més representatius dibuixats durant el confinament.

I no es va quedar aquí. A causa de la pandèmia i la suspensió de la Fira de Xàtiva, Paco Roca va iniciar la seva pròpia campanya titulada “#RegalaUnPalmito” on animava a la gent a regalar ventalls pintats a mà per ell amb motius de la ciutat. (Cal dir que durant els dies de la Fira de Xàtiva és tradicional regalar ventalls)

Per suposat, com a bon artista faller que és també fa ninots per encàrrec ja sigui per a un regal o per a l’expositor d’una botiga.

Així amb Paco Roca teniu: il·lustracions, ventalls pintats a mà i ninots

NOTA: Paco Roca es el autor de tots els dibuixos i fotografies.

Anie Things
(Enguera, 1977) Fundadora de  Locos por las Fallas. Graduada en Imagen y Sonido. En Locos por las Fallas: redactora, corresponsal, fotógrafa, Community Manager (Twitter e Instagram), diseñadora de la pagina