Noticias Regala un Ninot

#RegalaUnNinot: El Gegant de Ferro de Carlos Carsí ara en edició de col·leccionista

Comparte el link:

A la Falla de l’Antiga de Campanar, primer premi de la Secció Especial a les falles de la ciutat de València a l’any 2019, obra de Carlos Carsí, destacava la figura mes gran que hi havia al conjunt: un enorme robot groc, amb l’anatomia d’un terminator de la pelicula de James Cameron, el color i el fusellatge de Bumblebee, el transformer, i una combinació del tamany, la agressivitat i la simpatia del Gegant de Ferro, pelicula d’animació de 1999, sentat sobre una ràdio antiga, amb la mà dreta recolzada sobre un campanar i a l’esquerre el seu cor, conectat al seu pit, obert com si fora la tapa de la guantera d’un cotxe, per uns cables.

Foto: Locos por las Fallas

Segons el mateix Carsí, el robot no estava previst en el projecte inicial, però va acabar surgint com símbol del pas del joguet clasic al joguet modern, aixi com del cambi de la societat en ixos anys.

Dos anys despres, el robot gegant ix a la venda, fet combinant el modelatge, el buidat i el repasat de motle, cambiant lleugerament la postura, sentat sobre una espècie de cadira, amb la mà dreta quasi apunt de tocar terra i continua sostenint el seu cor a la mà esquerre.

Foto: Regala un Ninot

Una replica del ninot que molts voldríem tindre a casa i del que no mes s’ha fet 10 exemplars.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)