Noticias Noticias Artistas Falleros

“Recicla vidre amb esperit faller i cuidat” xicotetes falles per animar a reciclar vidre

Comparte el link:

Nova iniciativa en favor dels artistes fallers. Ecovidrio, en la seua campanya “Recicla vidre amb esperit faller i cuidat”, amb col·laboració de l’Ajuntament de València i la Generalitat, ha encarregat als artistes fallers Paco Torres, Tedi Chichanova, Víctor Hugo, Juanjo Salom, Ausiàs Estrugo i Reyes Pe plantar una falla damunt de sis contenidors localitzats en llocs emblemàtics de la ciutat, des de hui fins el 21 de març.

Els iglús verds fan de base a xicotetes falles d’entre dos i quatre metres d’altura. La seua finalitat es animar a continuar reciclant vidre en estes dates en què no s’ha pogut celebrar les Falles per la pandèmia. Els contenidors també seran envilinats amb missatges encoratjadors de les comissions falleres que participen en la campanya des de fa més de cinc anys.

Sergi Campillo, vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, considera que esta acció “ajuda a recordar que les Falles tornaran, que tornarem a gaudir d’una de les millors festes del món i que, a més, ho farem amb més sensibilitat mediambiental i fomentant el reciclatge”.

La presentació de la campanya s’ha fet a l’Estació del Nord i ha contat amb l’assistència de Consuelo Llobell, fallera major de València, Joan Piquer, director general de Qualitat Ambiental, José Luis Magro, gerent de màrqueting d’Ecovidrio i els artistes fallers Paco Torres, Tedi Chichanova i Ausiàs Estrugo.

Consuelo Llobell s’ha referit a “un 15 de març atípic i molt estrany. (…) Un moment ideal per posar en valor accions com esta. (…) Si les falles i el reciclatge de vidre van de la mà, podem donar una vidal útil molt més llarga a este material, peró, sobre tot, estem fent de la nostra ciutat i dels nostres carrers un lloc millor per a nosaltres i per a les futures generacions”.

Joan Piquer ha valorat “l’esforç dels veins i veins de la Comunitat Valenciana per mantindre les elevades quotes de reciclatge de vidre (…) tot i l’any de pandèmia. (…) Continuarem treballant junt amb els agents implicats en la millora d’esta recollida separada. (…) El vidre és un material 100 % reciclable i, per tant, es tracta d’un fluxe de residus on, si cap, s’ha de continuar incrementant els esforços normatius i de tota índole per a l’increment de les quantitats arreplegades i reciclades”.

L’any passat es van reciclar 13.136.550 quilograms d’envasos de vidre a la ciutat de València, una mitjana de 16.4 quilograms per habitant. El municipi compta amb 2.719 iglús verds, un contenidor per a vidre per cada 294 veins/veïnes.

José Luis Magro, representant d’Ecovidrio, ha considerat que “tot i l’escenari atípic que estem vivint a causa d’esta pandèmia, des d’Ecovidrio volem mostrar que l’esperit faller continua viu i que seguim donant soport un any més a la festa més emblematica de la ciutat de València i una de les més populars del món, alhora que animem a tota la ciutadania per que continue reciclant de forma responsable els envasos de vidre al contenidor verd”.

A la Galeria de Fotos ->

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)