Cronicas Noticias

Presentació dels esbossos de la Falla Plaza Rojas Clemente i del projecte solidari Low Battery Man

El 16 de novembre, al seu confortable casal, la Falla de la Plaça Rojas Clemente va presentar els esbossos dels seues projectes del 2020, els dos del Taller de Victor Navarro, que les ha plantejat amb sentit social.

El monument gran anirà sobre la encefalomielitis miálgica o sindrome de fatica cronica, malatia que patix Servando Castelló, també conegut com Low Battery Man, que lluita desde fa uns anys contra aquesta enfermetat. La seua malaltia es de les invisibles, pero que provoca un greu deteriorament d’aquells que la patixen i altera el seu dia a dia fins no poder traballar, fer coses quotidianes o, fins i tot, abraçar aquells que estimen. Així, Servando Castelló ha invertit tots els seus esforços en fer coneixer la seua malaltia per tot el país a traves d’un projecte personal de visualització i arreplegar fons per combatir-la

El cadafal de la falla será la cara de Servando, de 5 metres d’alçada i amb el seu gest mes caracteristic, tapant-se mitja cara amb una mà. En torn a la peça central es representarán escenes de la lucha dels afectats així com la relació amb les persones que els ignoren i els dificulten el seu dia a dia.

El monument infantil anira sobre el bullying i buscarà concienciar als xiquets dels mals de l’assetjament escolar, escenificat amb uns globus i uns cactus, en els que els cactus son el bullying i els globus, en la seua fragilitat, els xiquets, als que s’enfronta Superglobus, que representa la lluita contra ixe mal social.

Despres de la presentació dels esbossos Servando i Victor van xarrar amb el public i es va acabar la vesprada amb un ví d’honor oferit per Bodegas Arráez i un sopar al casal.

Em de dir que es un dels casals on millor ens ha rebut i ens han tractat en el temps que la nostra revista digital fallera existix i que seguirem de prop el que fagen estes properes falles i esperem que Victor i Servando conseguixquen sensibilitzar a la gent d’una malaltia tant greu i incapacitant per a que es trobe una manera, sino de curar-la, paliar-la.

Ir a la Galeria de Fotos ⇒

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)