Click
Comparte el link:

El 13 de setembre, divendres, a la capella restaurada de l’antic convent de Sant Domenec, antic escenari d’exaltacions falleres quant el lloc estava revestit d’un teatre a la italiana, a les 20,30 hores, es va produir la presentació publica de les falleres majors de les falles del 2020.

La nau de l’antiga capella dels dominics estava de gom a gom, amb centenars de fallers i amics i alguns vam poder aprofitar les capelles laterals per poder gaudir de l’acte com si fora la llotja de l’antic Gran Teatre. Les primeres en entrar van ser les falleres majors vigents, les de les falles del 2019, Laura Martí i Carmen Pavia, amb el public, de peu, aplaudint. Carmen Pavia, fallera major infantil 2019, la primera en desfilar, es rebuda per Jesus Gonzalez, president de la Junta Local Fallera de Xàtiva. Laura Martí ho es per Roger Cerdà, alcalde de la ciutat i president nat de la JLFX, entregant-les cadascuna d’elles un ram de flors entregats per les persones que les han rebut.

A continuació el presentador donà entrada a Marives Puchades, fallera major infantil 2020, rebuda per les falleres majors 2019, Roger Cerdà i Jesus Gonzalez, per entrar despres Patricia Viñes. Despres de la prescriptiva entrega de rameis de flors, toca el torn del discurs del president de la JCFX i despres el del president nat, fent tots dos referencia a la importancia del marc arquitectonic de l’acte faller i al futur i present de les falles que representen les falleres que estan junt a ells. Despres es va fer un vi d’honor a les taules disposades en l’amplia nau de la ex capella dels dominics, marc ideal per aquest tipus d’actes i que ja ho va ser fins els anys 80.