Noticias Noticias Comisiones

Presentació de 200 anys de falles 1820-2020 de la Falla Plaza de la Reina – San Vicente “Tio Pep

Comparte el link:

El 18 de novembre la comissió de la Plaça de la Reina, Pau i Sant Vicent, “Tio Pep”, va presentar el projecte de la falla gran del 2020.

Commemora el bicentenari d’un fet històric, la plantà d’una falla al carrer Saragossa cantó Santa Catalina, per part d’uns liberals valencians, encapçalats per l’italià Fèlix Casalis, en 1820, despres del triomf del pronunciament de Riego, en la que es posava en evidencia el govern despòtic de Ferran VII, utilitzant el mite de Faetó per criticar el monarca, costant-li la presó al promotor i deixant en la memòria dels valencians la primera falla de què es sap on, quan, com i perquè s’ha plantat.

Detall de l'esbós

Així, 200 anys despres, aquella falla serà reinterpretada baix el lema de La caiguda de Faetó traslladant la situació política d’aquella epoca a l’actual. El pressupost es de 24,100€, estarà en Segona A, estarà dissenyada per Pepe Puche i construïda per Pepe Latorre i Gabriel Sanz, amb col·laboració de Manolo Algarra, que farà el ninot de l’exposició. Una falla que commemora la falla mes antiga de València i que no cal perdres.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)