Click
Comparte el link:

El 31 de maig 12 de les 19 comissions falleres de Xàtiva van decidir que no es plantava a partir de setembre del 2021. Va ser una decisió democràtica, decidida en cada casal democraticament i portant a l’assemblea de presidents i a la Junta Local Fallera, en funcions, la decisió conjunta, però no va ser una decisió justa.

Novament l’artista faller, la raó principal que una festa popular es convertisca en art, efímer, però art, es el gran perjudicat. Em sembla que deu haver-hi alguna falla que deu estar guardada prop d’any i mig. L’any passat una raó per cremar algun dels monuments fallers a València va ser que una vegada encaixada l’estructura de fusta que sosté el suro o el cartó del cadafal no es podia desmuntar. Imagineu-se ara que pot haver passat amb la fusta, amb un any tant plujós com esta siguen este 2021, per no parlar del gener del 2020. L’efecte que unfle la fusta es trasmet al suro i al cartó, provocant rotures del material i de la pintura, per molt be envolicat que estiga tot, com be saben els artistes fallers fer per protegir la seua obra i que quant estiga que plantar els retocs siguen mínims.

He de reconéixer que no estic segur del que acabe de dir siga cert, però si se que es un material fet per plantar-se en uns mesos i hi ha falles que deuen estar acavades, com a poc, fa mes d’un any.

La suspensió de les falles no es que afecte a què no es contracte el 2023 per que encara estiguen els monuments del 2020, es que hi haurà comissió que no voldrà el que li duguen a plantar i l’artista faller es pasarà hores repasant i, en tot ixe proces,l’únic que ix perdent a la curta es l’artista, però a la llarga perdran les comissions perque no hi haurà artistes per fer falles.

Espere equivocar-me.