Click
Comparte el link:

La Foguera Sèneca – Autobusos va fer entrega el divendres 1 de desembre del seu ninot de Federico Garcia Lorca a la casa natal del poeta en Fuente Vaqueros (Granada). El ninot representa la figura del poeta granadí i la seua poesia “Romanç de la Lluna, Lluna”, va formar part de la foguera que portava per titule “Poesia eres tu” i va ser realitzada pels artistes José Gallego i Toni Pérez.

Foto: Foguera Sèneca – Autobusos
Esq. a dta.: Alcalde de Fuente Vaqueros, José Manuel Molino, diputada de Cultura de la Diputación de Granada, Pilar Caracuel, presidente de Sèneca-Autobusos, Josep Amand Tomàs, y el artista José Gallego.

Fins a Granada va viatjar una delegació de la foguera composta pel president de la Foguera Sèneca-Autobusos, Josep Amand Tomàs, i l’autor del ninot, José Gallego. On van ser rebuts per la diputada de Cultura i Educació i vicepresidenta del Patronat FGL, Pilar Caracuel, l’alcalde de Fuente Vaqueros, José Manuel Molino.

“Les múltiples opinions positives de les persones que van admirar l’obra i el desig del districte de Sèneca-Autobusos per fomentar la cultura en l’àmbit dels Fogueres, ens van portar a indultar el ninot, que es va salvar de les flames en la Nit de Sant Joan”, reconeix el seu president, Josep Amand Tomàs.

Ara, el ninot de Federico García Lorca descansa ja en el Centre d’Estudis Lorquians del Patronat Cultural Federico García Lorca