Noticias Noticias Junta Central Fallera

Missatge de recolçament de les FFMMV a tot el món, faller i no faller

Comparte el link:

El 19 de gener Consuelo Llobell i Carla García, falleres majors de València, van comparéixer, telemàticament, per primera vegada des de la cancel·lació de les Falles per al proper mes de març, acordada entre els distints sectors implicats i Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública.

Segons Consuelo Llobell, Fallera Major de València, “la decisió l’esperàvem. No va ser com fa quasi un any, al març de 2020. És dolorosa, però hem de traure forces i, amb prudència, esperar que millore la situació i tindre així esperança per celebrar la setmana fallera. Sabem que no serà com sempre, però si serà més esperada que mai. Vull enviar un missatge d’ànim a totes les persones que lluiten contra el virus des d’on siga, perquè desitge que puguem tornar a estar tots junts».

Carla García, Fallera Major Infantil de València, dia: “Jo vull enviar molt d’ànim, perquè tots junts tenim molta força, i esperem la setmana fallera amb més ganes que mai».

Carlos Galiana (Presidente de JCF); Consuelo Llobell (FMV) y Carla Garcia (FMIV) / Foto: Armando Romero (JCF)

Carles Galiana, ha recordat que d’esta situació el món faller eixirà reforçat, que en els propers dies s’obrirà un període de reflexió a la Junta Central Fallera, al Gremi d’Artistes Fallers i als mateixos agents que, en el seu moment, van prendre la decisió d’ajornar la setmana fallera de 2020.

Carla García ha destacat que “per davant de la il·lusió està la salut. (…).El més important és poder celebrar les Falles en qualsevol moment amb tots i totes. Hem de tindre paciència, ser responsables i continuar complint i demostrant que som una festa segura”.

Consuelo Llobell, s’ha dirigit als artistes fallers, pirotècnics, indumentaristes, floristes, músics i orfebres, als que ha dit “Gràcies per no cansar-vos mai i per estar sempre al nostre costat”. A falleres majors, falleres majors infantils, presidents i presidents infantils els ha dit: “Sé com us sentiu ara mateix, però la nostra esperada setmana gran arribarà. (…) Fallers i falleres de totes les comissions: gràcies per no abandonar, per fer costat a una festa que us necessita més que mai. Hem de defensar que som Patrimoni de la Humanitat, hem de lluitar perquè la flama de la nostra festa no s’apague mai. (…) La vacuna ens ha donat esperances perquè en uns mesos puguem tindre Falles. Per això us demane que fem les coses bé, que continuem sent responsables i complint totes les mesures de seguretat. (…) M’agradaria enviar un missatge d’ànim i força a totes les famílies que han patit o estan patint la pitjor part d’aquesta pandèmia, i també a tots i totes els que estan en primera línia. Sou, sens dubte, els nostres majors herois”.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)