Click
Comparte el link:

Nom: Marives Puchades Diaz
Edat:
Comissió: Falla Ferroviaria

Locos por las Fallas (LF): Des de quant eres fallera ?

Marives Puchades (MP): Des que vaig nàixer. A ma mare i tota la meua família li encantaven les falles i van decidir que jo també siga.

LF: Eres de família fallera ?

MP: Si, molta. Ma mare va ser fallera major infantil de Xàtiva, fallera major de Xàtiva, fallera major de Selgas i infantil i el meu avi va ser president m’abuela també.

LF: Que t’ha dut a presentar-te a fallera major ?

MP: El meu germà va ser president de la meua falla, vaig intentar ser de la meua falla, però no vaig eixir i Maru em va dir que, com em vaig quedar disgustada, que em presentarà a fallera major de Xàtiva i em va donar molt il·lusió, com si s’acavara el mon.

LF: Quin es el teu acte preferit ?

MP: El nomenament.

LF: Llibret, presentació o cavalcada ?

MP: La presentació, perque sabs que ja eres la fallera major una vegada t’imposen la banda.

LF: Que penses quant veus una falla ?

MP: Tot el treball que ha dut de fer ixa falla i el temps que han estat construir-la. El que es creme, l’entrega de premis.

LF: Que t’emociona mes? L’ofrena o la baixada de Sant Josep ?

MP: L’ofrena. Per que es presenten les meues amigues i ens ho pasem molt be, encara que es camina molt, pero de pas coneixes més Xàtiva.

LF: Que opines dels nous actes fallers com la pujada a Sant Josep el domenge abans de falles ?

MP: Es un acte per vestir-te encara més de fallera

LF: On t’ho passes millor: a la plantà o a la cremà ?

MP: La crema, que veus amb les amigues com es crema la falla, en la infantil els xiquets fem un corro i comencem cantar i fem una festa molt gran. La plantà no estem tant pendents els xiquets, encara que hi ha emoció per si no la acavem a temps. Mon tio es qui la planta. Si faig cas a la planta, però no es com la crema. Si eres fallera la crema la sents molt intensa, perque es com que ja s’acavat l’any faller.

LF: Que opines de la pirotècnia ?

MP: Em fascina. Al final, tot el monument i la pirotècnia fan les falles. Fan que les falles siguen això. A nosaltres ens encanta tirar coets. Es perillós, pero ho fem amb supervisió. Les mascletades vaig a vore-les a valència. Primer tenia por, pero despres, si vius a la comunitat valenciana, pero es una cosa que t’ix de natural. Es una part intensa i agradable.