Click
Comparte el link:

A l’espai del Calvari de Sagunt i amb assistència de Sandra Ordiñana, fallera major de Sagunt, Dario Moreno, alcalde de la localitat, i Asun Moll, regidora de Cultura popular, s’ha presentat el Llibret de la Falla La Vila.

El llibre du com títol Sedendipia, referencia a “eixa troballa que desafia la llei de probabilitats per a convertir-se en un esdeveniment quasi impossible, de pur fortuït (…),un descobriment o una troballa afortunada i inesperada que es produïx quan s’està buscant una altra cosa diferent”.

La serendipia del 2020 va estar la Covid-19, que ha canviat la vida diària. Persones, entitats i empreses s’han vist obligades a adaptar-se a les circumstancies, cas del món faller, que ha sabut esperar per tal de reprendre l’activitat en el moment on ho havien deixat allà pel març de 2020.

En ixa represa d’activitat, s’ha tornat a proclamar a Rebeca Marín León fallera major de la comissió de la Falla La Vila, així com Carmen Guillem Núñez ho ha estar fallera major infantil, i Diego Villalta i Civera i Carles Graullera Galarza president, part de l’acte que va acabar amb la cantaora Tatiana Prades, de Godella, cantant albaes.

Els gran avanços i oportunitats són, moltes vegades, qüestió de serendipia. Artistes fallers, indumentaristes, perruquers, esteticistes, floristes, pirotècnics, hostalers… han patit la pandèmia. Els músics, sense els quals no s’enten les falles, tenen al llibre de la Falla La Vila veus com Amalia Garrigós, Pepa Cases o Vicente Contrí, la visió institucional de Dario Moreno, alcalde de Sagunt, Xavier Rius, Diputat responsable de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, o Asun Moll, Regidora de Festes i Cultura popular de l’Ajuntament de Sagunt.

També tenen veu, com no podia ser d’altra manera, els artistes i empreses del món musical valencià, cas de Luís Óscar Garcia Soriano o Joan Gregori, que donen la visió empresarial i de futur, o Dani Miquel, Miquel Gil, grups com La Fúmiga, o Puipil·les, o els saguntins Paco Casas i Omar Vilata,des del punt de vista dels artistes,..

La comissió de la Falla La Vila proposa llegir el llibret escoltant esta playlist https://www.youtube.com/watch?v=at5cqY2OhMo&list=PLlUaZno2dlkqT0n7fOkvnG0Tmq174OSbG que arreplega tot el contingut, musical, del llibret.