Artículos Noticias

Les Falles es posposen fins… que la situació ho permeta

Comparte el link:

El 14 de gener, Joan Ribó, alcalde de la ciutat de València, va comunicar la impossibilitat de celebrar les Falles el proper més de març per com s´ha gravat la situació sanitària amb el Covid-19.

En ixa situació, per garantir la continuïtat de la Festa, s’ha acordat la constitució d’un fons participat per la Generalitat (50%), diputacions provincials (30%) i ajuntaments (20%), destinat a compensar a hostaleria, hostalatge, agencies de viatje, espectacles, artistes fallers, carrocers, floristes, indumentaristes i orfebres.

El 15 de gener la Comissió de Seguiment per a les Falles del 2021, integrada per representants de tots els col·lectius fallers de la Comunitat Valenciana i la Secretària Autonòmica de Salut Publica, es va reunir per valorar la pandèmia i les seues repercussions per a la Festa, notificant l’autoritat autonòmica en matèria de salut que les Falles no podran celebrar en les seues dates tradicionals, instant a treballar propostes de cara al segon semestre de l’any, amb les restriccions que siguen necessàries.

Així, s’obri un periode de reflexió conjunta per prendre decisions de futur. La Junta Central Fallera proposara un calendari per tancar l’exercici faller 2020-2021 elegir nous presidents i presidentes, tancar la comptabilitat, elegir vocals de sector… per al que el president de la JCF, Carlos Galiana, ja ha convocat un ple extraordinari per al 19 de gener, dimarts.

També hi haurà reunions amb representants dels gremis d’artistes fallers, federacions, agrupacions, directives, delegats i delegades de la JCF, acords que haurà que ratificar en Assemblea General.

Carlos Galiana també ha traslladat la Secretària Autonòmica la possibilitat de comptar amb els casals fallers com centres logístics per la vacunació, mostra que falleres i fallers volen ser part de la solució i que la Festa també es solidaritat. Com a Regidor de Cultura Festiva i president de la JCF, però també com a faller, ha manifestat que el col·lectiu faller ha estat a l’altura de les circumstancies des del 10 de març, quant es van suspendre les falles del 2020. Ha dit també que les falles no van a parar. Que els fallers es reinventarán, es cuidaran i, quant les autoritats sanitàries consideren oportú, tornaran a exir al carrer per celebrar que “volem acabar amb tot allò que no ens agrada i donar vida a coses millors”.

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com