Click
Comparte el link:

L’ONG Controla Club, especialista en mediació en espais d’oci i festes populars, va publicar el 7 de setembre el resultat d’una enquesta sobre el compliment dels protocols Covid durant la setmana fallera de l’1 al 5 de setembre i 2 de cada 3 comissions consideren que ha valgut la pena l’esforç per tancar l’exercici 2020, enfront d’un 15,2 que considera que no.

Foto: Controla Club

Segons les falles enquestades, l’ús de mascaretes en l’ofrena, el desallotjament de les carpes i el compliment del toc de queda són les mesures que més efectives.

L’enquesta es va fer sobre l’opinió de 46 comissions falleres de totes les seccions sobre l’aplicació dels protocols Covid i el grau de adhesió i compliment per part dels fallers i la col·laboració del públic. El 67,5 de les comissions que han estat al sondeig, el 67,5 considera que ha estat fàcil o molt fàcil complir els protocols i el 2,17 que ha estat impossible (no mes una de les comissions enquestades). El grau de compliment de les mesures ha estat positiu o molt positiu per al 71,7 % dels enquestats i negatiu o molt negatiu per al 10,8.

Per al que fa al compliment per part del públic, el 52,1% de les comissions ho considera positiu i el 28,1 % negatiu o molt negatiu.

Foto: Controla Club

Les mesures més fàcils d’implantar, segons el 97,8 de les comissions, ha estat l’ús de la mascareta en l’ofrena, seguit pel desallotjament de les carpes i el compliment del toc de queda per part de les falles, segons el 90,1%. El 77.2% ha considerat fàcil o molt fàcil complir la correcta organització de les cercaviles i el manteniment dels grups “burbuja” en menjars i sopars ha estat recolzat pel 76% de les comissions.

El 52,1% de les comissions ha considerat fàcil o molt fàcil respectar la distància interpersonal i evitar aglomeracions del públic a l’hora de visitar les falles i no mes el 26% ho considera difícil o molt difícil.

Foto: Controla Club

La conclusió de l’ONG és que els valencians i valencianes poden estar orgullosos de les seues festes falleres i el treball de les comissions en la celebració de tots els actes fallers, complint amb els protocols de seguretat, destacant que no hi ha hagut incidents rellevants, llevat d’imatges puntuals de gent sense mascareta o amb conducta incívica, però que no han provocat càrregues policials per accions vandàliques ni aglomeracions de milers de persones. De fet, destaca les images d’artistes fallers a la plantà amb mascareta, carpes perfectament organitzades per grups de convivència i taules separades, cercaviles i ofrenes escrupolosament organitzades que cal fer valdre.