Click
Comparte el link:

La Falla Na Jordana reprén la seua activitat després de les Falles 21. I ho fa amb el seu ja tradicional Tirant de Lletra, un homenatge a l’obra de Joanot Martorell en forma de lectura col·lectiva d’aquesta obra. Com és habitual dedicarà el gruix de la programació a un esdeveniment cultural de rellevància, enguany i coincidint amb el centenari del naixement del director valencià Luis Garcia Berlanga les activitats estaran dedicades a la seua figura i la seua relació amb les Falles.

Enguany el Tirant de Lletra va començar “una mica abans”. I és que aprofitant el dia de la plantà de les Falles l’1 de setembre se li va rendir un homenatge al cineasta, que a més va ser col·laborador de la comissió en els anys huitanta i noranta, “Berlanga en el rècord” on es va fer una ruta Berlanga amb exhibició de pancartes amb cites del cineasta, una parodia fallera i globus amb els títols de les seues pel·lícules.

El Tirant de Lletra, pròpiament dit començarà el dia 1 d’octubre amb la presentació als mitjans de la XXI Edició de Tirant de Lletra i la inauguració de la mostra “Tirant de cinema, Tirant de tele, Tirant de vídeo, Tirant de web”, que es podrà visitar del 3 al 8 d’octubre (de 18 -21h.) i el 9 d’octubre de. Per al dia 2 d’octubre en la Beneficència, tindrà lloc l’obertura de la XXI Edició amb un pregó a càrrec d’Eugeni Alemany i un concert de la colla de Tabalers i Dolçainers de “El *Cudol” que interpretaran”*Benvingut *Mr. Marshall”. El diumenge 3 d’octubre tindrà lloc la projecció del curt: “Tirant de cinema, Tirant de tele, Tirant de vídeo, Tirant de web” on es mostra la presència de les falles en el món audiovisual. El dia 6 d’octubre, amb motiu de l’any Berlanga, es projectarà el curt “Hombres con gabardina” de Vicente C. Domingo, el qual participarà en un col·loqui que tindrà lloc després de la projecció.

Del dilluns 4 al dimecres 6 d’octubre i el divendres 8 d’octubre es realitzarà la lectura de Tirant lo Blanch de l’adaptació dramatitzada de Anna Marí, Josep Daniel Tormo i Josep Vicent Valero (CRIT) a partir d’una adaptació de Joan Pellicer i Rosa Giner a través de la plataforma us. Per a participar en la lectura cal inscriure’s:

  • WhatsApp/Telefon: 639.89.22.18 i 699.15.58.66
  • MD en Facebook: https://www.facebook.com/najordana
  • E-mail: najordana@najordana.es
  • Web: https://tirantdelletra.com/

El lector/a tindra que comunicar el seu nom i telefon perque l’organització puga establir els torns de lectura i les sessions a les persones inscrites. La lectura es fara de forma online.

Tota l’informació d’aquest esdeviment es pot trobar a la web: https://tirantdelletra.com/