Noticias Noticias Juntas Locales Falleras

La Federació de Falles de Borriana y la Junta Local Fallera de Borriana de cara a las Fallas 2021

Comparte el link:

La Junta Local Fallera de Borriana va descartat el 22 de gener celebrar les Falles al març i està treballant per fer-les al segon semestre de l’any, seguint sempre les indicacións de l’Administració Autonòmica, com ha dit Sara Molina, regidora de falles i presidenta de la JLF.

En la reunió telemàtica entre la presidenta de la JLF i la totalitat de les comissions falleres de la localitat per analitzar la situació de la festa es va concloure que “tal com intuíem des de fa setmanes i tots hem donat per fet, serà impossible la celebració de la setmana fallera en les dates tradicionals”, segons la presidenta de la JLF.

Les falleres i fallers de Borriana “son plenament conscients de la greu situació provocada per la Covid-19 i, per descomptat, acatarem en tot moment les normes que les autoritats sanitàries indiquen.”

Tant la JLF com la Federació de Falles de Borriana (FFB) han puntualitzat: “no podem renunciar a la celebració de les falles de 2021, sempre complint amb totes les mesures”, ja que la festa es, a mes de tradició i cultura, es un motor econòmic “que repercuteix en molts sectors de la ciutat, greument afectats en aquest moments per la paràlisi obligada de la festa, i que necessiten la realització de les falles per a poder seguir endavant”.

Per ixe motiu s’han compromés a treballar per tindre-ho tot preparat pel retorn de la festa al carrer tant aviat siga possible.

Ajuntament, JLF i FFB serán conseqüents amb les mesures sanitàries decretades per les autoritats competent i estarà per davant la salut de tot el col·lectiu. Segons la presidenta de la JLF “Estem passant per una situació molt complicada i ara no és el moment de decidir quina és la setmana més indicada per a celebrar les falles, no obstant això, el nostre propòsit és que se celebre enguany, amb les restriccions que siguen necessàries i sempre dins del marc legal que en cada moment es marque per l’evolució de la pandèmia. (…) Hem estat, estem i estarem per a ser part de la solució, les Falles són molt més que una festa, som cultura i som solidaritat”.

Per altra banda, les comissions falleres han posat a disposició de les autoritats sanitàries els seus casals per qualsevol necessitat sorgida de la pandèmia i la predisposició dels seues falleres i fallers sanitaris per reforçar l’assessorament, prevenció i/o vacunació de manera gratuïta fóra del seu horari laboral.

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com