Click
Comparte el link:

La A.C. Falla Penya El Mocador, de Sagunt, hi ha atorgat, en la seua dessetena edició, el seu Premi ViP (Valors i Professionalitat) 2021 a la Federació de Gremis d’Artistes Fallers i Foguerers de la Comunitat Valenciana per la seua lluita, resiliència i engrandiment de les Falles des de l’entrega i la dedicació, sense pedre els valor que els fan grans com persones, un sector molt castigat els darrer anys i molt afectat per la pandèmia. El premi serà entregat en quant passe l’alerta sanitària, en un acte oficial.

Joaquin Rubio, presidente de la Federación de Gremios de Artistas Falleros y Foguerers

Segons Joaquin Rubio, president de la Federació, “Cridem a la unitat de tot el col·lectiu perquè les falles i les fogueres es puguen plantar i invadir-nos de l’alegria que a tots ens fa falta, siguem el motor econòmic i moral d’una comunitat maltractada per aquest virus donant el suport necessari a tots els sector perjudicats de la festa”.

Respecte al premi rebut, Rubio ha dit:”Agraïm de tot cor aquest premi rebut per aquesta comissió treballadora, incansable i defensora a ultrança d’e l’eix principal de la festa, com és la falla, i que siga l’espill on es reflectisquen unes altres comissions de la Comunitat Valenciana”.

Foto perteneciente al Gremio Artistas Falleros

Benja Alepuz, des de la presidència de la comissió fallera, ha recordat que ja fa anys que l’entitat que presidix fa accions de tota mena per recolzar l’ofici d’artista faller i foguerer.

Hugo Morte, coordinador cultural i social, ha dit que “Justícia fallera és posar al mig, com a eix vertebrador, a les Falles i als artistes. Res és si no s’és Falla. Un ofici que hem de protegir i estimar.