Click
Comparte el link:

Resumen de la Asamblea de Presidentes realizada ayer martes 29 de junio. Entre los temas tratados los nuevos recorridos para la Ofrenda.

Foto: Junta Central Fallera

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla ha aprovat l’acta anterior, corresponent al mes de maig.

En l’informe de Presidència, el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha explicat a l’Assemblea que el passat cap de setmana es va celebrar la formació de les i els coordinadors covid de les comissions falleres, amb la participació d’unes 900 persones. Al respecte, ha exposat que este dimarts la Comissió Interdepartamental ha aprovat noves mesures per a les seus festeres en vigor a partir de l’1 de juliol, entre les quals està l’eliminació de la restricció horària i l’equiparació a l’activitat de l’hostaleria.

Per altra banda, ha explicat que la passada setmana l’organisme es va alçar de la Mesa de Seguiment amb Sanitat perquè “no tenia sentit assistir” a les reunions ja que no es complien els compromisos per part de l’administració autonòmica. Celebra que “més val tard que mai” s’ha complit la desescalada.

Carlos Galiana ha explicat que els ninots recollits el passat mes de març de 2020 es conserven a Fira València en “perfectes condicions” i JCF els portarà a La Marina de València per a l’#ExpoNinot21.

El president de JCF ha anunciat els nous recorreguts de l’Ofrena:
· Via 1 (antigament c/Pau): carrers Mar, Avellanes, Palau i Almoina
· Via 2 (antigament c/Sant Vicent): carrers Quart, Cavallers i plaça ManisesS’enviarà informació a les comissions al respecte.

El president de Junta Central Fallera ha reclamat a la Conselleria de Sanitat que s’avance en els protocols per a les Falles de setembre i ha indicat que les activitats es podran celebrar en correspondència amb la normativa covid vigent. A més, ha assenyalat que l’import de les ajudes addicionals del 30% dels monuments ascendeix a un total d’1,9 milions d’euros, fruit de la reestructuració del pressupost de la Regidoria de Cultura Festiva i modificacions de crèdit de la Comissió d’Hisenda, entre altres qüestions.

La vicepresidenta 1ª, de l’àrea de #FestejosJCF i Actes Oficials, ha detallat el calendari dels campionats de dominó, parxís i truc i ha explicat que el concurs de Playbacks ja està en marxa i es va celebrar una reunió amb les comissions per a exposar les bases.

La vicepresidenta 2ª, de l’àrea de #CulturaJCF, ha avançat que ja s’estan preparant els campionats i competicions de l’exercici 2021-2022 que organitza la delegació.

La vicepresidència 3ª, de l’àrea de #ComunicacióJCF, ha indicat que ja s’ha enviat el protocol per a sol·licitar les acreditacions per a fotògrafs per a l’Ofrena i lliurament de premis. A més, la delegació té la voluntat d’organitzar una nova edició del curs de gestió de la Comunicació Fallera. Pel que fa a la delegació de Solidaritat i Inclusió, s’informa que s’ha représ el document per a conéixer les necessitats de les comissions en matèria d’inclusió i ja s’han publicat les bases per a participar en la pròxima edició dels premis #Caliu. El termini d’inscripció finalitza el 13 d’agost.

La vicepresidenta 5ª, de l’àrea d’Esports, ha indicat que ja s’han obert les inscripcions dels campionats de One-Wall i frontó. També la preinscripció de futbol sala i golf. Felicita el col·lectiu faller perquè el passat exercici van participar 1.300 persones en els diversos campionats d’#EsportsJCF, a pesar de la situació derivada de la pandèmia.

L’Assemblea de presidentes i presidents de falla ha aprovat, per unanimitat, la composició de jurats exposició del ninot i Falles 2021, les normes d’Ofrena i horaris de la recollida de premis i les normes d’elecció de Falleres Majors de València.

Junta Central Fallera