Noticias Noticias Junta Central Fallera

#JuntaCentralFallera: Les falles més sostenibles tindran premi amb els Premis Falles Sostenibles

Comparte el link:

El 20 d’abril la Junta Central Fallera va publicar que l’Ajuntament de València reconeixerà en 2023 les falles grans i infantils que tracten l’emergència climàtica i utilitzen materials ecològics amb la finalitat de què el sector festiu s’implique en l’objectiu de la descarbonització. La iniciativa ha estat presentada per Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva, i Alejandro Ramon, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Energètica.

Així, en 2023 es concediran els primers Premis Falles Sostenibles. Per a les falles grans hi haurà tres premis, de 4000, 2000 o 1000 euros. Per a les infantils seran 1500, 1000 i 500 euros. A més, les cinc classificades en tots dos grups rebran un estàndard fet per una empresa d’economia circular.

Foto: Junta Central Fallera

Tant Galiana com Ramon han destacat “l’arrelament social” del món faller a València, amb 89.394 fallers i falleres censats en 2021, pertanyents a 392 comissions, “aliats imprescindibles” en la Missió Climàtica València 2030, a través de la qual València aspira a formar part de les cent ciutats europees climàticament neutres abans de 2030, que la Comissió Europea seleccionarà pròximament.

Per a la concessió dels premis el jurat tindrà en compte la temàtica (sostenibilitat, emergència climàtica, canvi climàtic, transició energètica, neutralitat climàtica), els materials no derivats del petroli (palla d’arròs, restes d’esporgada..), reducció de la petjada de carboni (acreditada mitjançant segell del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, MITECO), organització d’activitats de divulgació i conscienciació sobre sostenibilitat i el suport de la comissió fallera a la Missió Climàtica València 2030), tot amb assessoria gratuïta de l’Oficina València Clima i Energia per tramitar els certificats expedits pel MITECO.

L’estàndard que serà entregat als cincs classificats de cada categoria (gran i infantil) el confeccionarà, amb material reciclat de lones procedents de maratons ja celebrats, el taller “A la lona de València”, dedicat a la integració social i laboral de persones amb problemes de salut mental.

Els monuments infantils guanyadors es faran públics el 16 de març de 2023 i el 17 el dels grans.

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com