Noticias Noticias Junta Central Fallera

#JuntaCentralFallera: Diego Mir i Fase Studio encarregats de dissenyar la imatge gràfica de les Falles 2021

Comparte el link:

Per fi saben qui dissenyara la imatge gràfica de les falles del 2021 i ho han decidit les associacions del sector del disseny: Diego Mir i Fase Studio (Cristina Alonso Navarro i Raül Vicent Claramunt).

Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, ha felicitat els seleccionats i ha dit: “faran un treball que, com els seus predecessors, serà recordat i reconegut com una mostra més de la qualitat de la cartelleria festiva en la nostra ciutat i com un exemple més del disseny valencià que ens ha conduït a ser la Capital Mundial del Disseny en 2022”.

El jurat ha estat integrat per l’il·lustrador i dissenyador Elías Taño, proposat per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV); Ismael Ledesma, per l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana); Vicent Ramón, per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), Dídac Ballester, responsable de la imatge gràfica de les Falles 2020, així com Carlos Galiana, Maria Tomás, vicepresidenta de Junta Central Fallera i la cap del servici de Cultura Festiva com a secretària del jurat.

Foto: Junta Central Fallera

Diego Mir i Fase Studio han competit amb altres 48 candidatures més, “una xifra que demostra el gran interés per firmar este treball, que és la targeta de presentació de la festa gran de València”. “Totes les candidatures contribuïxen a fer més gran les Falles i a posar la nostra ciutat en l’avantguarda del disseny”, ha afegit el regidor.

Diego Mir va nàixer en 1979 i es il·lustrador i dissenyador gràfic, especialitzat en il·lustració per a premsa, cartells i identitat corporativa. Es va diplomar en 2006 a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València.Ha treballat per The New York Times, The Wall Street Journal, The Economist, The Village Voice, El País Semanal, Grá ca, 20 Minutos, El Mundo, The Outpost, Wonton design, Público, el Palau de la Música de València, la Mostra de València i el mateix Ajuntament de València, així com ha col·laborat amb Dídac Ballester ha treballat en l’estudi d’Ibán Ramón.

Fase Studio va ser fundada en 2017 per Cristina Alonso Navarro (Yecla, 1984), diplomada en Disseny Gràfic a l’EASD-València, col·laboradora de l’estudi de disseny Amanece Comunicación de la seua localitat natal, de CuldeSac, de l’empresa d’il·luminació Lucifer Lamps. Amb Isaac Piñeiro va fundar en 2006 l’estudi de disseny Nadadora. Amb el dissenyador Dídac Ballester ha fet projectes d’identitat corporativa, disseny de publicacions i packaging. Raül Vicent l’altre 50% de Fase Studio, es va diplomar en Disseny Gràfic a l’EASD de València i va fer el màster en Tipografia Avançada d’Eina pel Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Ha estat part de l’equip de disseny de les revistes culturals Barcelonés i Madriz i ha fet projectes com a dissenyador freelance per a clients com Cervesses Moritz i l’editorial Melusina. El 2013 va tornar a València per treballar per Pixelarte, on ha fet projectes d’identitat corporativa, disseny editorial, packaging i web.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)