Noticias Noticias Junta Central Fallera

#JuntaCentralFallera: Carta als i les membres de Junta Central Fallera del president, Carlos Galiana

Comparte el link:

Aquesta és la carta als i les membres de Junta Central Fallera del regidor de Cultura Festiva i president de JCF, Carlos Galiana

Estimades i estimats membres del Ple de Junta Central Fallera:

Creieu-me si vos dic que m’haguera agradat dirigir-me a vosaltres en altres circumstàncies, però I’actual pandèmia mundial gue estem vivint i la situació de fase 0 en la nostra ciutat m’obliga a fer-vos arribar esta missiva perquè tingueu informació de primera mà.

Fa dos mesos de la suspensió de la nostra festa. Des del primer moment vaig voler que les decisions sobre la mateixa es prengueren de la manera més consensuada possible i, per això, en les reunions d’aquell,març “llunyà”, el Ple de iunta Central Fallera estava plenament representat per companys
vostres que van poder escoltar, debatre i pactar els acords dels quals totes itots en sou coneixedors.

Gràcies a este consens del qual, passe el que passe, sempre em sentiré orgullós, vàrem aconseguir en menys de vint-i-quatre hores tindre una data i un finançament per a les nostres comíssions damunt de la taula.

Com sabreu, la possibilitat de celebrar les falles del 15 al 19 de juliol sempre es va fiar al que les autoritats sanitàries ens digueren el 15 de juny. En eixe moment I’Estat no havia ni tan sols decretat I’estat d’alarma i vam prendre decisiohs sobre unes dates que ens semblaven més que llunyanès.

Hui, després de consultar amb les autoritats sanitàries, hem cerciorat que resultarà impossible celebrar les falles en les dates anunciades i crec que és la meua obligació d’informar-vos-en abans de comunicar-li als mitjans de comunicació la decisió adoptada al respecte.

Vull dir-vos que esta decisió també ha sigut consensuada amb les mateixes entitats que tant van fer fa mesos pel món faller i que han tingut a bé reunir-se amb mi esta mateixa vesprada. Una decisió de la qual vos vull informar com a membre del Ple de Junta Central Fallera i que haurà de ser ratificada en Assemblea urgent i extraordinària de Presidents de manera telemàtica, entre les 19h. de hui mateix fins a les 19h. del divendres 15 de maig.

Hem decidit, així, celebrar les falles en març de 2O2L. Després de valorar totes les opcions entenem que la incertesa que pot suposar establir una altra data es torna del tot inviable.

Som conscients de tot el que això comporta. No sols per la part material i econòmica de la festa, de la qual alguns ara han sigut conscients; sinó per la part immaterial i de sentiments tan difícil d’explicar.

Per això i per a protegir I’essència de la nostra festa, les falles, i I’ofici de I’artista faller, des de I’Ajuntament de València i des de la Regidoria de Cultura Festiva destinarem tots els nostres esforços a pal.liar els efectes negatius d’esta decisió.

Proposarem als presidents i presidentes un pla de treball que conjumine els exercicis de 2021 i 2022; i condicionarem les subvencions que anualment atorga I’Ajuntament de València a una sèrie de requisits i compromisos econòmics que fixarem en qüestió de dies.

Sabem que això no salvarà a tot el món, però és la nostra obligació, com a gestors de la cultura festiva, protegir el nostre patrimoni i la nostra festa.

A més la Regidoria de Cultura Festiva reestructurarà el seu propi pressupost per a estar al costat de tot el teixit empresarial i festiu que tant està perdent en esta crisi mundial.

També treballarà per la resta de festes de la ciutat perquè entre totes compartim diversos professionals que han de ser cuidats amb la màxima atenció possible.

D’altra banda proposarem, a l’Assemblea de Presidents que és la que ha de decidir, que les nostres màximes representants, Consuelo, Carla i les seues Corts d’Honor, continuen exercint el seu càrrec durant l’exerçici 2O20/202L. Al mateix temps animem a la resta de comissions a fer el mateix amb falleres majors, falleres majors infantils i presidents o presidentes infantils.

No ho fem només perquè som conscients que I’anul.lació de les falles aljuliol comporta la impossibilitat de fer la Gran Fira de València i, per tant, les preseleccions falleres. És que, a més a més, estem convençuts que el cor no pot estar separat d’una festa com esta que és pur sentiment. Una festa que s’inicia i s’acaba ainb el foc. I este final no s’ha produìt per una maleìda pandèmia.

També vull llançar-vos un missatge d’il.lusió. És una paradoxa, però els fallers i les falleres estem fets d’un material incombustible. És difícil explicar a algú que ens veu des de fora per què plorem quan plantem o per què plorem quan cremem. Per què volem guanyar palets i per què ens deixem la vida en tot el que fem. Per què destinem el nostre temps i els nostres diners a un art efímer. Per què discutim acaloradament per una banda o una caramba. Per què som com som i per què aixího sentim.

I per això sé que ens en refarem. No serà hui, no serà demà, però sabrem, com sempre hem fet, renàixer de les nostres cendres.

I no vull acabar sense tindre un record per a totes les persones que hem perdut pel camí; per als seus familiars i les seues comissions, tota la meua estima i respecte. Estic segur que farem ofrena pensant en elles.

I gràcies. Gràcies per avançat perquè sé que vos deixareu la pell en este exercici que comença hui. Un exercici diferent, estrany, atípic, però inoblidable. Jo compte amb vosaltres, podeu comptar amb mi.

Tornarem!

Carlos Galiana Lloréns
3º Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de València
Regidor de Comerç, Control Adminstratiu, Cultura Festiva, lnnovació i Gestió del Coneixement i Relacions amb els Mitjans. President de Junta Central Fallera

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com