Click
Comparte el link:

Si hi ha un event on es pot demostrar com de friki de les falles eres ixe es, sense cap dubte, la recepció de ninots per l’Exposició.

La majoria d’actes organitzats per la Junta Central Fallera són restringits i no més per a premsa i mitjans acreditats, però la recepció de ninot de l’ExpoNinot es una cosa especial. Tot aquell que li agraden les falles, si te temps lliure, es presenta allí a gaudir de l’emoció de vore eixir de camions, furgonetes i cotxes el que sol ser els millors ninots de cada falla de l’any. Encara que es cert que les falles del 2021 tenen pràcticament els mateixos ninots que van vore el 2020, sempre es agradable vore’ls de nou i gaudir, encara més, dels que s’han fet aposta per esta exposició, que no en són molts però hi han.

L’ExpoNinot es un acte que es pot dir que es lliure per anar i fer fotografies i som molts els que ens presentem. Curiosament, els mitjans generalistes no més fan acte de presencia, alguna entrevista falleres majors i presidents de comissió, i se’n van. Però alguns ens passem hores allí. Enguany encara era de més frikis per ser un dia en què estava previst superar els 40º, cosa que no va passar del tot però en va estar ben prop… però allí estàvem els habituals de l’acte, tan habituals que ja ens coneguem, ens saludem, interactuem, uns fent fotos, altres vídeos, però tots gaudint de l’acte de vore arribar els ninots com si fórem xiquets veient els reis mags la vesprada del 5 de gener, veient els artistes fallers com si foren estrelles del rock.

Com de frikis som es demostra també en les hores que passem allí, no menys de sis, de peu, concentrant-nos tots al poc lloc on hi ha ombra i que va disminuint conforme passen les hores, conforme va guanyant-nos l’esgotament, fins que ens dona ganes de tornar a casa, fins que un dels companys, quant no podem més, ens diu “jo he vingut a fer fotos” i t’en adones que tu has anat al mateix i reunixes les poques forces que el queden i te’n dus una de les sorpreses de l’acte: un ninot amb posibilitats de ser indultat per la votació popular, del que penses que es extraordinari. Això ho val tot.