#FitxaFalla2025 Noticias

#FitxaFalla23: Joan Blanch ficha por la Falla Martirs de Gandia

Comparte el link:

La Falla Martirs de Gandia ha anunciado que el artista fallero encargado de realizar la falla infantil de 2023 será Joan S. Blanch

Foto: Falla Martirs

La Falla Màrtirs té el plaer d’anunciar que Joan Blanch serà el seu artista infantil per a l’exercici 2023.
Joan Blanch és un dissenyador i artista faller que s’inicià en el món de les falles l’any 1994.Actualment, és un dels artistes més reconeguts i influents del panorama artístic infantil del segle XXI i, el que és més important, creador d’obres úniques i inigualables.
Les seues són unes falles d’autor que, amb una estètica molt cuidada i personal, junt a un contingut didàctic infantil de qualitat, fan de la seua obra una referència extraordinària per als amants de l’art efímer.Una de les seues aportacions més significatives és la recuperació del costum d’abillar els ninots, introduint a partir de 2008 els vestits adaptats a les figures.
Totes aquestes qualitats i innovacions l’han fet mereixedor de diferents premis al llarg de la seua trajectòria. Compta amb tres primers premis de Secció Especial Infantil a les Falles de València, els quals foren aconseguits en 2008 amb “Eureka” i en 2010 amb “Tots a una veu”, ambdós per la comissió Exposició-Misser Mascó; i, en 2016 amb “Muac”, plantada a la demarcació de Na Jordana. També ha aconseguit salvar de les flames sis grups de Ninots Infantils que es troben indultats al Museu Faller de València, corresponents als exercicis 2008, 2010, 2012, 2014, 2015 i 2017.
I, fins i tot, ha gaudit del privilegi d’elaborar en dues ocasions la Falla Municipal de València, als anys 2005 i 2006.
Tanmateix, les seues obres no han engalanat únicament els carrers de València, sinó que també ha pogut deixar la seua empremta a la província veïna d’Alacant.
Allí va guanyar, en 2008, el primer premi de les Fogueres d’Alacant i del Ninot Indultat, en la Foguera Altozano.
És per això que, la Falla Màrtirs vol expressar la satisfacció que sent per poder comptar amb ell per a aquest exercici i vol agrair a l’artista la confiança dipositada.
És un plaer per a la comissió que, després de 27 anys mostrant el seu saber fer al Cap i Casal, Joan Blanch plante per primera vegada fora i ho faça a Gandia, a la Falla Màrtirs!
Benvingut a casa, Joan!

Falla Martirs
Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com