Cronicas Noticias

#FallesVirtual2021: Una app per a vore la Falla Municipal

Comparte el link:

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Universitat Politècnica de València han col·laborat amb l’artista faller Dulk per crear una aplicació mòbil de realitat augmentada que simula la falla municipal del 2021 durant esta setmana, des de la plantà oficial fins la cremà.

Carolina Pascual, consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, va assistir el 15 de març a la plantà virtual de la falla, en la plaça de l’Ajuntament, amb Joan Ribó, Alcalde de València, Sandra Gómez, vicealcaldesa, Francisco Mora, rector de la Universitat Politècnica i els creadors, Dulk i Alejandro Santaeulalia.

També van assistir Jordi Juan, secretari autonomic d’Innovació i Avanç per la Societat Digital, Sonia Triado, directora general d’Innovació i Alvaro Sanchis, investigador encarregat del desenvolupament tecnològic del projecte, qui va fer una demostració de l’aplicació en la mateixa Plaça de l’Ajuntament, lloc on estaria la Falla si les festes s’haveren celebrat.

Segons Carolina Pascual, Consellera d’Innovació, les tecnologies han ajudat a relacionar-nos en els pitjors moments de la pandèmia i ara ens ajuden a viure experiencies tan importants i de celebració col·lectiva com les falles, encara que siga de manera virtual. En ixe sentit, la innovació no es un fi en si mateix, sinó un instrument per diferents objectius.

Francisco Mora, rector de la UPV, considera que, a través de l’aplicació, es vol mantindre la flama de l’esperit faller, que les persones pasejen pel carrer i puguen gaudir, gràcies a la realitat augmentada, de la falla en el lloc on deuria estar, recordant-nos que tornarem a tindre monuments grans. La tecnologia no ho sustituix, per ajuda a mantindre i recrear ixe esperit.

L’aplicació movil Dulk Falla 2021 ha estat desenvolupada per Unit Experimental, de la Universitat Politècnica de València, per permetre descobrir el treball que Antonio Segura, Dulk, ha dissenyat per la falla municipal.

El lema del monument es “Protegeix allò que estimes” i convida a ser part activa en la conservació de les espècies, ser més conscients de la salut del planeta i denuncia la responsabilitat de les persones en el seu deteriorament.

L’aplicació ens permet vore la falla mitjançant la realitat augmentada i, amb mascares d’Instagram, que l’usuari es convertisca en els animals creats per Dulk per al monument. A traves de la secció Fauna es pot saber més sobre l’habitat, costums i estat de conservació de les espècies representades en la falla.

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com