Click
Comparte el link:

El 28 de febrer, a la seu de la JCF, la Conselleria de Sanitat, la Junta Central Fallera i Controla Club van presentar la XX edició dels Premis fallers de Controla Club, dirigida a reconéixer les comissions que millor tracten el consum d’alcohol i l’oci juvenil als seus monuments.

A l’acte, presidit per Maria Estela Arlandis, Fallera Major de València, Maria Jesús Mateu, cap del Servei de Gestió de Drogodependències i altres trastorns addictius de la Conselleria de Sanitat, Santiago Ballester, regidor de Falles i Juan Barcla, director de Programes de Controla Club, han destacat el compromís i paper de les comissions com portaveus en la prevenció del consum abusiu d’alcohol a les festes falleres.

També han donat a conèixer els resultats de l’Estudi d’hàbits de consum d’alcohol a les festes popular de 2023, que indiquen que les festes populars són l’escenari principal de les primeres ingestes de begudes alcoholiques (35,3% dels casos), seguit per natalicis (12,9), estiu (11,9), caps de setmana (10,71) i Nadal (6%).

L’estudi també mostra una tendència creixent de la no ingesta d’alcohol, ja que del 15,4% del 2017 s’ha passat al 22,5% en 2023. També ha pujat la tendència dels que no fan us de la pirotècnia ni conduïxen havent consumit alcohol, així com no cridar en eixir a fumar ni conduir begut.

Cal mantindre eixa tendència, en la que queda molt de camí, així com en la problemàtica de l’abús de videojocs, xarxes socials, noves tecnologies o jocs d’apostes.

A l’acte es van entregar els diplomes acreditatius a les comissions que, en estos vint anys, s’han implicat en els missatges de conscienciació de Falles amb conductes responsables.

Des de 2004 han participat 164 comissions diferents, un 41% de la JCF. El termini per participar enguany és fins al 14 de març. Hi haurà dos premis, un de 600 € i un altre de 200, que seran entregat el 17 de març.

Els premis estan dins la campanya “Controla en Falles”, de la pròpia ONG, que recorrerà els casals distribuint cartelleria, lemes i consells sobre el perill i risc del consum abusiu d’alcohol en falles, sobretot en menors d’edat, incloent l’ús responsable dels petards, vehicles, el respecte al descans dels altres i del 112 en cas d’emergència.

1

Image 1 De 21