Noticias Opinión

#Falles21: Les Falles a Xàtiva hauran de ser sí o sí

Comparte el link:

El proper 31 de maig es decidix si en el 2021 es planten falles a Xàtiva o no.

Se que hi ha gent que no es partidària per que es una festa que no està programada a les vacances d’alguns, molt prop de Fira i que a més d’un li pot anar mal pagar una determinada quantitat de diners per vestir-se de faller i desfilar.

També es possible que més d’una fallera major infantil haja crescut i ja no li vaja be el tratje que tant d’esforç li a costat a la seua família, per no parlar dels presidents infantils.

Una de les coses que més m’han cridat l’atenció es el de més d’una fallera major que vol les falles com han estat sempre, amb tot el lot, i que, si no, no vol falles.

Les falles són molt més que vestir-se de valenciana o valencià, que una programació, que divertir-se. Les falles es una indústria de la que viu moltitima gent. Indumentaristes, orfebres, floristes, pirotècnics, hostalers, tècnics de so i llum, impresors, dissenyadors gràfics,fotògrafs… estan molt feliços per que es planten falles el 2021, però única professió necessària per que existisca la festa fallera es la d’artista faller.

Si no es planten les falles del 2020 en el 2021, quant estan contractades i avançades les del 2022, hi haurà falles el 2023 o el 2024 ? Ja ha tancat més d’un taller per culpa de la pandèmia, espere que Xàtiva no col·labore que desaparega algun que altre més.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)