Click
Comparte el link:

El 25 de setembre del 2021, a La Cotonera, la Junta Local Fallera d’Alzira va celebrar l’esdeveniment més important en quasi dos anys, l’exaltació de les Falleres Majors de la ciutat, després de 18 mesos de restriccions al món faller des de que, en vespres de la Setmana Fallera del 2020, se suspenguera tota activitat no essencial per culpa de la pandèmia del Covid 19.

Aquest 25 de setembre ha estat un moment emotiu per a molts a Alzira. Ha estat una tornada a la normalitat fallera tant com ho han permès les circumstàncies. Si el 9 d’octubre torna a haver falles plantades als carrers de la ciutat és perquè sis comissions falleres han volgut fer-ho i tancar un exercici de més de dos anys, recolzant una iniciativa de la Junta Local que sabia que estava en joc el futur de la festa, que cal cremar el del 2020 per a donar pas el 2022.

Així, tant prompte com va estar tot a punt per a l’acte, María José Aledón va donar eixida l’estàndard de la JLF d’Alzira cap a l’escenari, portat pel vicepresident més veterà, obrint pas perquè desfilara, una a una, cadascuna de les integrants de la cort d’honor infantil, seguides per la cort d’honor major, continuant amb Clàudia Dolz Estela, fallera major infantil de la ciutat, acompanyada per Jaume Bohigues, i Alba Carrió Martínez, fallera major d’Alzira, acompanyada per Diego Gómez Garcia, alcalde de la població.

Foto: Locos por las Fallas

A les falleres majors i llurs corts d’honor no se’ls podia tornar a imposar una banda que ja portaven, raó per la qual van d’haver de buscar una cosa nova per exaltar a les falleres, així que Jaume Bohigues va imposar a Claudia Dolz un enllaçat a la banda del 2020, cosa que va fer també Diego Gómez a Alba Carrió, acció que van repetir, alternadament, elles a llurs corts d’honor, asseient-se al seu lloc immediatament després de rebre un ram de flors.

Foto: Locos por las Fallas

Una vegada imposats els enllaçats a les corts d’honor, van desfilar les falleres majors i presidents de cadascuna de les sis comissions que van a plantar a partir del 9 d’octubre: Alícia Gascó Alcúdia i Fanny Hervás Petit per la Falla El Mercat, Blanca Flor Palomares i Catalina Baviera Peretó per la Falla Plaça Major, Isabel Lasso Martínez i Mar Gimeno Blázquez per la Falla Camí Nou, Anna Salom Sanchis i Irene Sanchis Peris per la Falla Hernan Cortés, Cassandra Fustel Blanco i Miríam Martínez Navarro per la Falla Sant Andreu i Nadia Sifre Vidal per la Falla Pintor Teodoro Andreu, a les que es va imposar els seus enllaçats, rams i van anar ocupant el seu lloc al quadre plàstic, al que es van incorporar Alba i Clàudia després de rebre els seus respectius rams de flors.

Una vegada segudes falleres majors i corts d’honor, van ser recitats uns versos a Clàudia i Alba, que van parlar per expressar el que sentien després d’any i mig sense pràcticament no exercir els seus càrrecs, discursos emotius i emocionants, als que es van sumar el de Jaume Bohigues com a president de la JLF i Diego Gómez com alcalde de la ciutat.

Així es dona inici a la plantà més desitjada, no pel valor de les falles es cremarà el 12 d’octubre, sino per que es tanca, per fí, un exercici condicionat per una pandèmia.