Artículos Noticias

#Falles21: Dels tickets de papers a les polseres digitalitzades per controlar l’aforament

La Falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea, de València, ha fet per als seus integrants unes polseres intel·ligents que, en una època de pandèmia, farà que la Festa siga segura en setembre, a la vegada que la comissió podrà controlar les existències a la barra i l’aforament de l’espai.

Cada faller/ra durà una polsera NFC que li permetrà accedir al casal o carpa, pagar a la barra, evitar cues per demanar i pagar, que els membres de la comissió no hagen de portar diners en efectiu, controlar les vendes en temps real i que es comptabilitze la seua presencia, de manera que es puga saber si es supera o no l’aforament.

La polsera és semblant a les que s’utilitza alguns concerts.

Foto: Falla Almirante Cadarso – Conde Altea / CASFID

Segons el vicepresident de l’àrea de Noves Tecnologies de la Falla Almirall Cadarso-Comte d’Altea, el sistema es va dissenyar fa uns anys, en una comissió que “aposta molt per la tecnologia”, presentant-se molt útil en temps de pandèmia.

Per a Javier Juanes, director executiu del Grup Casfid, que és el que ha tret aquesta tecnologia, “s’ha demostrat durant aquests temps complexos la necessitat que existeix d’usar la tecnologia per a garantir la seguretat de les persones. Per això, és clau que les Falles a poc a poc vagen incorporant aquest tipus de tecnologia i és que, a més de seguretat, també li fan fàcil la vida al faller”

A més, el sistema té una tenda en línia on comprar material corporatiu de la comissió, així com la gestió documental d’aquesta, podent-se descarregar tota mena de documents de la falla, cas d’actes, censos, dret i obligacions dels membres de la Falla.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)