Artículos Noticias

#FallersEnPrimeraLinia, quan els fallers sòn els que ens cuiden

Comparte el link:

Encara que les comissions falleres semblen no estar massa actives, en mig de la malaida covid-19, no es pot dir el mateix dels membres de moltes comissions. Moltes comissions i Juntes Locals estan destacant, combinant fotos en roba fallera i en equipatge professional, la participació d’aquells que no han pogut ni han volgut confinar-se i estant enfrontant la malaltia que te paralitzat el mon.

Molts d’ells i elles no només han seguit treballant en quasi un any, sinó que han estat d’exemple per a vacunar-se, volent deixar sense arguments a aquells que diuen que la vacuna no esta prou provada, que es insegura o que es un mitja per inocular-nos xips per controlar-nos, com si no ho estiguérem ja prou cada vegada que accepten cookies al nostre movil o ordinador o elegim una de les opcions del facebook per dir que ens agrada o no el post que em llegit.

Foto: Locos por las Fallas

El moviment #FallersenPrimeraLinea també ens hi ha permés descobrir coses que desconeixíem dels membres d’una comissió o una cort d’honor, cas de cert membre d’una cort d’honor que es una futura cirurgiana.També sorprén que hi ha comissions que no tenen un membre que esta involucrat en la lluita sanitària, sinó que en tenen fins tres o mes.

La responsabilitat no es limita als sanitaris, sinó als que treballen en farmàcia, als que cuinen o netegen a resindencies de majors i hospitals, als que duen el menjar a les cases dels depenents, als que treballen a les tendes d’alimentació, als que son mestres en col·legis.

Hi ha hagut també comissions que han oferit el seu casal, de manera desinteressada, al Departament de Salut, en condicions optimes per al seu us sanitari, manera col·lectiva d’estar també en primera linea.

No es pot dir de cap manera que el mon faller ha estat parat, si no que ha estat ben actiu pel be de la societat. Com vaig sentir a la presentació del llibre d’una comissió, mes o menys, a les comissions falleres hi ha gent capaç de tot, en el bon sentit.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)