Noticias Noticias Comisiones

#Fallas23: Presentació dels representants de Fallers pel Mòn i de la ciutat que albergarà el projecte

Comparte el link:

L’1 d’octubre, al Centre cultural Bernat Baldoví de Sueca, Fallers pel Mòn va fer publica l’elecció de la ciutat triada per acollir la seua Falla itinerant, estant, novament Andorra La Vella, lloc que ja va estar seu en 2019 i que esta molt emocionada per que, a mes de la festa i l’art, ixe any van anar mes de 3.000 valencians.

La comissió mes viatgera estarà a la “parròquia” els dies 14, 15 i 16 d’abril del 2023.

Foto: Fallers pel Mon

L’entitat, que cada any trasllada la festa fora de la Comunitat Valenciana, ha escollit novament la parròquia per celebrar el seu desé aniversari. L’any 2019 l’esdeveniment va dur a Andorra la Vella més de 3.000 valencians.

www.andorralavella.ad diu: “Fallers pel Món ha decidit, doncs, escollir per segona vegada Andorra la Vella per celebrar actes tan tradicionals com la cremada d’una falla, una mascletà, els Moros i Cristians i fideuà i paella popular després de la bona experiència que van viure l’any 2019 al país. L’edició d’Andorra, de fet, va ser la més multitudinària i que més repercussió va tenir en els deu anys de vida de les trobades dels Fallers pel Món, amb més de 3.000 valencians desplaçats durant tres dies al Principat. El Comú d’Andorra la Vella dona suport a la iniciativa i valora especialment la data de la celebració de les Falles de València pel retorn econòmic que suposarà per al teixit hoteler, de restauració i comercial de la parròquia. Aquest esdeveniment multitudinari arribarà a la capital el cap de setmana següent de Pasqua, en un moment en què baixa l’afluència turística. Per a l’esdeveniment de l’any vinent, com ja es va fer el 2019, es dissenyarà un monument faller fet a mida per a Andorra la Vella, amb elements propis de la parròquia i que es cremarà el darrer dia de la festa.(…) La cònsol major, Conxita Marsol ha fet arribar un missatge a través d’un vídeo on celebra que la parròquia torni a ser la seu d’una tradició que els valencians “defenseu amb molt de sentiment i orgull i que ens vau fer viure amb molta il·lusió”. “Sabem que Andorra és una destinació que agrada als valencians i estem molt orgullosos de rebre-us al país”, ha exposat.”

Foto: Fallers pel Mon

Jessica Llinas, de la Falla Ferroviaria de Xativa, ha estat l’elegida #madrina i representarà a Fallers pel Món a Andorra.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)