Cronicas Noticias

#Fallas23: Presentació de les Falleres Majors de Xativa 2023

Comparte el link:

El 20 de maig, a les 20.30 hores, a la que va ser la capella de l’antic convent de Sant Domènec de Xàtiva, reconvertit en teatre a la Italiana en el segle XIX després de la desamortització de Mendizábal, cinema d’innumerables pel·lícules i exaltacions falleres, la Junta Local Fallera de Xàtiva va fer la presentació oficial de les falleres majors de la ciutat, Laura Hernández Fernández i Noa Esplugues Sousa, la primera Fallera Major i la segona Fallera Major Infantil.

Per a un moment tan important estaven allí representades, pràcticament, totes les comissions de Xàtiva, i estaven presents les Falleres Majors del 2020-22, Patrícia Viñes Martínez i Marives Puchades Díaz, de tan llarg com dur regnat per raons de sobra conegudes i que segur desitjaven que les seus successores no patiren.

Primer va entrar Noa, acompanyada per Jesús González Sarión, president de la JLF de la localitat, i després Laura, acompanyada per Roger Cerdà Boluda, alcalde de la que, quan va ser construït el Convent en què es feia l’acte, era la segona ciutat del Regne de València, rebent les dues de les mans d’ells els rams de flors tradicionals en aquest tipus d’acte, tot entre l’emoció dels pares, familiars i altres persones pròximes a les protagonistes.

Després van vindre els discursos, primer el de Jesús, el president, després el de Roger, l’alcalde, els dos molts sentits, plens d’esperança de què el manament de les noves falleres majors estiga ple de normalitat, que no reproduirem ací per què els podran escoltar i veure en les nostres publicacions. Conclosos els dos, es va tancar l’acte i va començar un xicotet agap acompanyat de bones converses, fotografies amb les peces del Corpus que allí es guarden.

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com