Noticias Noticias Juntas Locales Falleras

#Fallas23: Nomenament de les Falleres Majors de Xàtiva 2023 i les seues Corts d’Honor

Comparte el link:

El 18 de setembre, als jardins del Palasiet, a la vesprada, Laura Hernández va creuar el passadís entre butaques plenes de falleres, fallers, familiars i amics, acompanyada per Roger Cerdà, alcalde i president nat de la Junta Local Fallera Xàtiva, per ser nomenada oficialment com a Fallera Major de la Ciutat, igual que va creuar Noa Esplugues, amb el seu acompanyant oficial, Mateo López, i Cèlia Gorrita, Presidenta de la JLFX.

© Locos por las Fallas 2022. Todos los derechos reservados

Una vegada en l’escenari, la secretaria de la JLF, Yolanda Pérez, va llegir l’acta de nomenament de Laura i Noa, fent-les entrega d’una còpia a cada una d’elles.

Després van creuar el passadís cap a l’escenari les dues corts d’honor, alternant-se majors i infantils. La primera va estar la membre de la Cort infantil Àngela Romero, de la Falla Verge del Carme, acompanyada per Adrià Ballester , de la Falla Murta Maravall, rebent els dos l’acta del seu nomenament com membre de la Cort d’honor i acompanyant infantil, respectivament. A continuació va eixir Elisabeth Burdeos, de la Falla Tetuan Porta de Sant Francesc, de la Cort major, acompanyada pel vicepresident Jorge Sánchez Tapia.Va continuar, de la Cort infantil, Amelia Saez, acompanyada per Carles Pla, els dos de la Falla Sant Feliu. Va seguir Laura Maria Carrillo, de la Falla Sant Jaume, acompanyada per la vicepresidenta Lucia Perucho. Va continuar la infantil Júlia Bosch, acompanyada per Ferran Oltra, els dos de la Falla El Cid-Trinitat. Va seguir amb Lia Múrcia, de la falla Mercat, acompanyada pel vicepresident Alberto Ordiñana. Finalment, Martina Alcover, acompanyada per Marc Garrido, els dos de la Falla Sant Jaume.

© Locos por las Fallas 2022. Todos los derechos reservados

A continuació va vindre la protocolaria entrega dels Quadres commemoratius, per part de Cèlia, la presidenta, a Laura, i de Mateo, l’acompanyant, a Noa, record d’un regnat que començava oficialment per a les dues protagonistes, amb les seues fotografies com a prova del fet que elles, i no mes elles, van ser les Falleres Majors de Xàtiva en el 2023. Tot seguit va vindre l’entrega dels rams de flors i el bes.

Va seguir amb la fotografia de Laura i Noa amb les falleres majors de les comissions, primer les majors i després les infantils, estes últimes acompanyades pels seus presidents, fent-se obligatòria una redistribució. També hi va haver fotografia amb les falleres majors xativines dels 4 últims exercicis,

Finalment van vindre els discursos de Cèlia, presidenta de la JLF xativina, i de Roger Cerdà, alcalde de la localitat, els dos amb referències a la necessitat de tornar a la normalitat després de la pandèmia que va impedir plantar les falles en 2020 i 2021 i les falles mullades del 2022.

Ir a la Galeria de Fotos ➔

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)