Click
Comparte el link:

La Falla Dr. J.J.Dómine – Port fa el seu 50 aniversari i ho celebra amb el projecte Renàixer, amb Trampolín (Yvette García i Javier La Casta), que aglutina diferents processos de reflexió, cooperació, participació i investigació al voltant de diferents temàtiques interconnectades, totes elles relacionades amb Màtria, la falla gran que plantaran en març, amb disseny de Diego Mir i la tècnica i execució de l’artista faller Ignacio Ferrando.

Segons Diego Mir, dissenyador gràfic, “con motivo de su 50 aniversario, el falla de este ejercicio quiere recordar los orígenes de la comisión del puerto, y marcar el inicio de una nueva etapa. En un momento tan convulso como el actual es necesaria una reflexión del mundo que le queremos dejar a las futuras generaciones, y un recordatorio de aquel lugar que albergar y proteger del peligro”.

Per a Javier La Casta, codirector de la idea, el projecte Renàixer “quiere marcar un punto de inflexión en la manera que se celebra la fiesta de las fallas, reflexionando junto a todos los miembros de la comisión, el barrio y la ciudad”. El que vol dir que a la comissió li espera un calendari carregat d’events amb una metodologia que vol aprofitar la riquesa de la diversitat.

Foto: Falla Dr. J.J.Dómine – Port

Segons la seua presidenta, Paula Español Vindel, “poder poner nuestro granito de arena en impulsar acciones circulares y regenerativas de innovación ambiental y social en una fecha tan significativa nos parecía perfecto, y la comisión está volcada con un proyecto histórico para nuestra comisión y nuestro querido barrio del Grao”.

La idea de Renàixer naix en maig, amb el patrocini de Las Naves, la participació de Naif Factory, CEAR, Miguel Pajares, Eva Máñez, Per l’Horta, Sant Joan de Deu, IES Jordi de Sant Jordi, Valencia Port, Adef, Falla Mossén Sorell-Corona, Falla Arrancapins, Gil-Manuel Hernández, Cabanyal Horta i altres col·lectius que aniran unint-se, a més de la documentació periodística de Flat Magazine, l’audiovisual de Miguel Ángel Calvo Payá, Fase Estudio i la colaboració de Vàlua.

Amb Renàixer, els xiquets entendran la importància de l’economia circular amb la falla “Reduir, reciclar, reutilitzar”, amb la qual els artistes fallers Fet D’encàrrec (Paco Pellicer i Marisa Falcó) ensenyaran com ser sostenibles i aplicar trucs per cuidar el planeta.

Amb Inmaculada Ibañez Dolz, Fallera Major, Valentina Salvador Romero, Fallera Major Infantil, i Juanjo Leal Español, president infantil, la comissió vol celebrar un any especial, cuidant al barri, la seua gent i amb la promesa que la comissió fallera dure molts més anys.