Click
Comparte el link:

Estudio Chuky torna a generar expectació amb ninots que s’anyunyen de la tradició. Ja no és que els ninots no siguen de cartó-pedra, és que creuen les barreres de la visió humana al ser obres d’art digital, màxima de Raúl Martinez, Estudio Chuky, que enguany ha presentat tres ninots amb un segell molt personal.

Amb el ninot de la Falla Garcia Lorca -Oltá fa referència a la iniciativa solidària d’Helados Bayarri, empresa que reinterpreta la Venus amb una cicatriu en el pit per al polo solidari, la recaptació del qual serà directament destinada a la investigació sobre el càncer de pit. Segons Raúl Martinez, “Con este Ninot lo que buscamos es dar a conocer esta bonita iniciativa, además de concienciar sobre la realidad del cáncer de mama que, según los datos del Observatorio del Cáncer, afectará a 1 de cada 2 personas a lo largo de su vida en 2030. Unos datos tristes y apabullantes que obligan a sumarnos al compromiso para avanzar en prevención, diagnóstico precoz e investigación.” A més, aprofitant que el 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, s`unix, i ens unim amb ell, a les reivindicacions de l’AECC.

Foto: Estudio Chuky / Angel Romero
Foto: Estudio Chuky / Angel Romero

Els altres dos ninots d’Estudio Chuky passen, a simple vista, desapercebuts, però el món digital té una sorpresa. Maria, la filla de Joaquin Sorolla, ja no passeja per la platja amb sa mare, Clotilde, com fa 100 anys, ara va sola i fent-se selfies amb filtre València, essència del ninot de Selfie amb Maria per a la Falla l’Alguer-Ingeniero Rafael Janini, amb el lema #Sorolla23. Com sabem que es fan selfies?, quan els assistents s’aproximen a la figura de Maria es dispara el flash del seu mòbil. Per obtindre ixos efectes Raúl ha tingut la col·laboració de l’escultor digital Daniel Gomez Estudio, l’electrònica de Christian1051012, els pinzells de Toni López Art i els textos de l’escriptor valencià Javier Alandes.

Foto: Estudio Chuky / Angel Romero

El tercer ninot, amb el lema #IGUALSIDIFERENTS, per a la Falla Palleter- Erudit Orellana, tres macarons, de diferents colors, amaguen la drag Liz Dust. Si escanege’m el codi QR amb el mòbil, Liz ix en realitat augmentada d’un dels macarons. Per al projecte, que ix totalment de la creativitat de Raúl, ha comptat amb el projecte Atenea i la seua directora Núria Lloret, catedràtica.

Foto: Estudio Chuky / Angel Romero
Foto: Estudio Chuky / Angel Romero

En fí, un artista que sempre sorprèn i no deixa indiferent.