Click
Comparte el link:

El passat 20 de maig es van presentar les Falleres Majors de Xativa: Laura Hernandez Fernandez i Noa Esplugues Sousa. Les van poder fer una xicoteta entrevista on ens van contar les seues primeres impresions com a Falleres Majors de la ciutat:

Qué us ha dut a presentar-vos a Falleres Majors de Xàtiva?

Laura Hernandez (FMX): Al cap i a la fi és un somni: aleshores podríem dir que ens hem presentat perquè estimem aquesta festa i teníem l’orgull de representar

Noa Esplugues (FMIX): Per a mi sempre ha sigut una il·lusió i jo crec que tots ens volem presentar perquè volem molt les falles

Com es vau sentir quan vau rebre la telefonada de l’alcalde de Xàtiva?

Laura Hernandez (FMX): La veritat molt feliç perquè ja estava arribant eixe moment i amb molt d’orgull
Noa Esplugues (FMIX):Molt feliç i molt alegre perquè casi no podia contestar de l’emoció que tenia

Com estan sent els primers dies com a Falleres Majors de Xàtiva?

Laura Hernandez (FMX): La veritat és que estan sent unes setmanes una mica intenses però les estem vivent molt bé. Crec que parle en nom de les dues que van a ser uns dies molt emocionants

Com van reaccionar a la vostra casa i les vostres amistats quan vau eixir elegides?

Laura Hernandez (FMX): La veritat és que tots van cridar molt fort, a besar-se, a abraçar-se amb molta estima tots

Noa Esplugues (FMIX):De repent encara no havia vist el número ni havia sonat la musiqueta es va il·luminar el mòbil i ma tia va dir: “Toquen”. I de repent tots vam xillar, tots emocionats, plorant i jo no podia escoltar bé a l’alcalde, per això no contestava.

Que és per a vosaltres representar als fallers i xiquets fallers de Xàtiva?

Laura Hernandez (FMX): Bé crec que si hem acceptat aquest càrrec, és perquè tenim l’orgull a tot faller xativí allà on anem i a la ciutat de Xàtiva el millor possible
Noa Esplugues (FMIX):Per a mi representar als xiquets i xiquetes fallers és donar un exemple del que és ser la representant infantil de Xàtiva.

Quin és l’acte que teniu més ganes de viure?

Laura Hernandez (FMX): Crec que les dues pensem el mateix, vinga a la de tres:

(les dues a la vegada) La Crida!

Noa Esplugues (FMIX):Això i el “ja estem en Falles” ens dona molta il·lusió viure-lo

En el teu cas (Noa) es dona el cas que és el 50 aniversari de la teua comissió. Com se sent que siga el teu any com a Fallera Major Infantil de Xàtiva i coincidisca amb el 50 aniversari de la teua comissió?

Noa Esplugues (FMIX):Sé que no puc eixir com a Fallera Major Infantil de la meua comissió, però eixiré com a representant infantil de Xàtiva que és més gran per mi.

(A Laura) Després de viure l’experiència com a Reina de la Fira de Xàtiva i ara Fallera Major, haver ostentat els dos càrrecs més importants de caràcter festiu a la ciutat. Que representa per a tu?

Laura Hernandez (FMX): Per a mi suposa un orgull que Xàtiva tinga l’honor de comptar amb mi per aquests dos càrrecs, un ja viscut i ara anem pel següent. I la veritat és que per a mi és molt emocionant el fet de poder viure’ls.

(A Noa) Tu a més ets gimnasta. Com està afectant ser Fallera Major Infantil de Xàtiva: als entrenaments, competicions…?

Noa Esplugues (FMIX): Jo no podria competir perquè he de centrar-me plenament en l’any faller. Sí que podria anar a entrenar quan no tinguera actes, però lo de competir en campionats i tot això res.

(A Laura) I tu amb la feina no tindras cap problema?

Laura Hernandez (FMX): La veritat que cap problema. També estic opositant, aleshores és una mica tot. És afrontar-ho. Saps a què t’has presentat, aleshores has de compaginar moltíssimes coses.

Alguna cosa que vulgueu afegir

Noa Esplugues (FMIX): Jo vull dir gràcies al jurat per haver confiat en mi, a la meua família fallera i a la meua família que sempre estarà ahí quan més ho necessitava. Moltes gràcies a tots

Laura Hernandez (FMX): Bé, jo dir que moltes gràcies principalment per haver vingut a aquest acte i que esperem que estiguen allà on anem gaudint amb nosaltres d’aquest any.

Moltes gràcies a les dues.