Click
Comparte el link:

El 13 de novembre, a les 18.30, al seu casal, la Falla Rojas Clemente i Víctor Navarro, el seu artista faller, van presentar el seu projecte de les falles 2022.

Abans es va repassar el projecte anterior, el primer entre artista i comissió, Low Battery Man, una falla solidària sobre l’encefalomielitis miàlgica, personificada per Servando Castelló Juan, malaltia poc coneguda i que malalt, artista i comissió fallera van voler visibilitzar amb una falla impactant, amb el cap de Servando tapant-se un ull. L’èxit del projecte va començar a veure’s a l’Exposició del Ninot del 2020, en el que el seu candidat era una plataforma que convidava a pujar-se i fer-se una foto per publicar-la amb el hastag #EXPOLOWBATTERY per visibilitzar la malaltia i en el que va participar des de les Falleres Majors de València, passant per fallers/es de diverses comissions fins a gent que va anar a gaudir de l’Exposició. La Covid va impedir plantar la falla l’any previst, però les circumstàncies van permetre que Víctor Navarro, el seu taller i la comissió la plantaren, per fi, la primera setmana de setembre del 2021, encara que la pluja i el vent no ho van posar fàcil, precisament. Una vegada plantada, encara que no va obtindre cap premi, Low Battery Man va ser un exit de públic, acudint gent de diversos països i guanyant-se Víctor Navarro un diploma solidari de DOLFA, una associació de San Fernando de xiquets i adults amb eixa malaltia, per la creativitat i humanitat mostrada en la falla solidària, entregat per la comissió a l’artista en l’acte. Servando va passar les falles amb la comissió i va encendre la traca que va cremar la falla que el representava.

Finalitzat el repàs de les falles del 2021, es va passar a explicar la falla infantil del 2022, que té de lema “Units”, sobre la necessitat de valors com la solidaritat, l’empatía i el companyerisme deuen estar per davant d’altres coses.

La falla gran, amb el lema “Generació F”, va sobre els nostres majors, que han assumit en les crisis recents càrregues que no devien, convertint-se en pilars de les seues famílies i que no es va saber cuidar a l’inici de la pandèmia, morint molts d’ells en residencies i hospitals en soledat.