Click
Comparte el link:

El 17 de desembre, a les 22 hores, al Gran Teatre de Xàtiva, Fallers pel món va acomiadar a les seues representants del 2020-21 i va imposar les bandes a les representants del 2022.

L’acte va començar amb el ball Bleeding Love de Leona Lewis, fet per Helena Belenguer Albero i Miriam Durá Romero. Va continuar amb un vídeo resum de les falles d’Avila, després del qual Alba Grau, Marc Aliques, Alba Petit i Chelo Llorens es van acomiadar dels seus càrrecs amb discursos que es poden veure al nostre Facebook, excepte el d’Alba Petit, la representant major que estava reclosa pel Covid19 i ho va fer amb un vídeo.

Després va vindre la imposició de bandes a Cristina Espiritu Santo com a representant infantil, a Andrea Valles com a representant major i Sonia Zafrilla com madrina, tots del 2022, com Lucas Sanchez, al que José Amores, president de Fallers pel món, li va imposar la insígnia de la comissió.

Va continuar amb la imposició de bandes a les corts d’honor del 2022, que va ser seguit per un altre ball d’Helena i Miriam, que van posar moviment al Survivor de 2wei, que van donar pas al vídeo de la ciutat elegida com destinació del 2022, estant Ciudad Real la seu de la pròxima falla que plantarà Fallers pel món, l’alcaldessa de la qual, Eva Maria Masías, va lloar les meravelles històriques, artístiques i vitivinícoles del que sembla és la ciutat major productora de vi del món, per després mostrar les ganes que té de rebre una representació del món faller a la capital de La Mancha per gaudir de la festa i la gastronomia dels valencians.

Després es va seguir amb el discurs de Roger Cerdà, alcalde de Xàtiva, ciutat amfitriona de l’acte, qui va parlar, entre altres coses, que si Fallers pel món es dedica a exportar les falles fora de la Comunitat Valenciana, Xàtiva va ser la primera població, fora de València ciutat, del cap i casal, en plantar falles.

A continuació va vindre el discurs de José Amores, president de Fallers pel món, que va parlar de com de difícil és plantar una falla en una població fora de la Comunitat Valenciana per tot el que cal dur, de la infraestructura necessària, però el gratificant que és com són rebuts per la ciutat amfitriona i la resposta dels mateixos fallers valencians que s’uneixen any a any.

Tot va acabar amb l’himne de la Comunitat Valenciana, una versió que no es la que solen posar a la majoria de llocs, cosa que és d’agrair per variar un poc, un detall més d’una comissió fallera que no recorda sols les falles que planta cada any, sinó també en què ciutat ho fa, cosa que fa de Fallers pel món una entitat extraordinària, atípica i molt digna de ser seguida.