Más Noticias Falleras Noticias

#Fallas22: Presentació de la campanya Controla Club 2022

Comparte el link:

El 3 de març, a València, l’ONG Controla Club, en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Junta Central Fallera, ha presentat la XXII campanya “Controla en Falles” dirigida a previndre el consum abusiu d’alcohol durant les Falles 2022, una de les festes mes multitudinàries d’Espanya i d’àmbit internacional, en plena desescalada i recuperació de la normalitat.

L’acte ha estat a la seu de la JCF, amb assistència de Carmen Martín, Fallera Major de València, la Cort d’Honor, Isaura Navarro, secretaria autonòmica de Salut Publica, i Juan Barcala, director de programes de l’ONG Controla Club.

Foto: Controla Club

També s’ha destacat la inscripció de més de 35 comissions de València i de l’àrea metropolitana per participar, esperant-se que hi haja més inscripcions i se supere el record de participants des de la fundació dels premis en 2004, premis que guardonen les falles que, a través d’escenes, ninots i guions faciliten una festa segura i responsable, sobretot al consum d’alcohol, el botelló i el bon ús de la pirotècnia. Des del 2021 es promou els missatges fallers sobre conductes responsables i de prevenció sobre el Covid-19.

Segons l’estudi d’hàbits de consum d’alcohol en les festes populars que fa Controla Club, el Covid ha suposat un retrocés en els primers consums d’alcohol entre els més joves, ja que s’hi ha passat d’un 41.4% al 32.7%. El nivell d’informació de la joventut valenciana sobre els perills de l’alcohol no deixa de créixer, passant la consideració de l’alcohol com una droga del 65,5 en 2019 al 72,2 en 2021. La capacitat de gaudir sense consum d’alcohol ha passat del 7% al 19.3%.

Foto: Controla Club

A més dels premis, Controla Club farà una intensa campanya en Facebook, Twitter, Instagram… així com diferents cartells i distintius sobre els perills del consum abusiu de begudes espirituoses, l’ús responsable de pirotècnia, vehicles, respecte als demes, ús del 112 en cas d’emergència i prevenció del Covid.

De premis, s’atorgaran dos, un de 600 € i un altre de 200, amb palet que s’arreplegaran en l’acte oficial d’Entrega de Premis el 17 de març.

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com