Click
Comparte el link:

El 27 de novembre, a la nit, a La Cotonera, les comissions falleres d’Alzira van viure el lliurament de recompenses a les falleres i fallers que fa anys que treballen per la festa i inspiren a tots els que els tenen a prop. L’acte va estar presidit per Alba Carrió, Fallera Major de la ciutat, Jaume Bohigues, president de la JLF i Xavi Pérez, regidor de festes i comunicació. També van assistir les regidores Luisa Castells, Clara Aledón i el regidor Ricardo Belda. El presentador va estar Elián Vaya.

La pandèmia obliga a adaptar-se, raó per la qual es va aprofitar l’esdeveniment perquè Alba Carrió imposara les bandes de fallera Major a les representants de les comissions Colmenar Reis Catòlics, Albuixarres-Camí Fondo i Ausiàs March, que, per motius justificats, no van poder participar en l’exaltació de la Fallera Major de la població.

La primera distinció imposada va ser per a les comissions de les falles Plaça Germanies i Cantereries, a les quals Alba Carrió va imposar als estàndards, tant infantil com gran, el Coet d’Or col·lectiu i la Flama d’Or col·lectiva respectivament.

Després van ser imposades 8 insígnies d’or de la Junta Local Fallera a components de la mateixa que els darrers anys han fet mèrits per la llavor desenvolupada a l’entitat que treballa per a la totalitat de les falles de la ciutat.

A continuació van vindre les recompenses més emotives, les a títol pòstum, a falleres i fallers que han faltat en els últims mesos.

Foto: Junta Local Fallera Alzira
Foto: Junta Local Fallera Alzira
Foto: Junta Local Fallera Alzira

Després van ser entregades 23 Flames d’Or, Murta i Brillants, els destinataris de les quals pujaren entre els aplaudiments dels assistents, mentre Elián Vaya descrivia els seus historials fallers, entre ells fundadors de comissió, actors i actrius de teatre faller, encarregats de llibret, poetes, delegats de festejos, presidents i presidentes de falla, pares, mares, iaios, iaies de sagues falleres.

Destacar que ha estat la segona vegada que s’han entregat dues Flames de Platí, màxima recompensa de les falles d’Alzira atorgada per la Junta Local Fallera, a Amadeo Pous Puentes i Juan Vivas Sala, els dos de la Falla Camí Nou.

Entregades totes les recompenses, Jaume Bohigues, president de la JLF, va donar l’enhorabona als guardonats i va agrair als convidats el compliment de les mesures de seguretat.

Xavi Pérez, regidor de festes i comunicació, va tancar l’acte recordant a les falleres i fallers que ja no hi són i l’orgull que sent per un col·lectiu faller que treballa amb determinació, constància i amb més responsabilitat que mai per engrandir la festa en temps de Covid, Patrimoni de la Humanitat i orgull de tots els alzirenys i valencians.

A les fotos, els guardonats amb la Flama de Platí i de la Fallera Major d’Alzira junt amb el president de la JLF i el regidor de festes i comunicació.