Noticias Noticias Comisiones

#Fallas22: La Falla Barri d’Onda de Borriana elegeix al seu Faller Major

Eric Lozano, a Catarroja, va ser el primer Faller Major que va superar la barrera de gènere al càrrec, desprès va vindre Victor Belinchón, a Port de Sagunt, els dos per a les falles del 2022. Ara ha aparegut un nou cas, Vicent Llacer, a la Falla Barri d’Onda, Borriana, també per al 2022.

Foto: Falla Barri Onda

Segons Berta Hernández, presidenta de la comissió, “Ell sempre ha sigut molt faller i hi volia. Era una idea que portàvem plantejant molts anys i enguany hem pensat, per què no?”. Vicent Llacer ha dit: “Sempre he tingut eixa il·lusió i portava anys punxant el president per tirar-nos avant”, cosa que ha contat amb el vistiplau de tota la comissió. Sap que la decisió ha despertat polèmica, però li dona igual “el que puga pensar la gent” mentre tinga el recolzament de la comissió, que ha fet publica l’elecció amb esperança que siga un exemple d’unes festes més inclusives.

Ni les federacions de falles, ni les juntes locals s’han pronunciat oficialment sobre el tema dels Fallers Majors, però les falles implicades confien en poder gaudir amb normalitat del calendari fester.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)