Click
Comparte el link:

La Falla Plaça del Arbre celebra els 60 anys del Cant de l’Estoreta Velleta, recuperació de la cançó que cantaven els xiquets de València en el segle XIX quan recollien trastos vells per fer una foguera la vespra de Sant Josep.

En 1962 els fallers de la plaça de l’arbre, al barri del Carme, van convertir la desapareguda tradició en concurs infantil, obert a les comissions infantils d’altres comissions, en la que els xiquets representen personatges, moments i vivències de la València en què van nàixer les falles, finestra al passat per mostrar com eren i vivien els valencians del XIX.

Enguany, l’Associació Cultural Falla Plaça del Arbre fa 60 edicions del festival-concurs i ho exposa en una mostra fotogràfica que reflexa el naixement, evolució i actualitat del “Cant de l’Estoreta Velleta”, amb testimonis de les representacions que les comissions participants van oferir, separats en els apartats de “Conjunt”, “Xiquet a Premi”, “Cant” i “Original y Copia”, amb els que es vol mostrar de què va el concurs i que ho fa únic i diferenciat.

També és podrà gaudir dels cartells anunciadors des del 1992, any en què es va començar a promocionar El Cant, així com una mostra d’indumentària valenciana dels segles XVIII i XIX cedida per l’Associació La Vihuela, que enllaçarà amb una conferència del dia 10 de febrer sobre indumentària en el modernisme a càrrec de Xavier Rausell, professor d’història de la indumentària.

Finalitza amb la fusió entre el caràcter clàssic del concurs i una innovadora proposta d’Uday1973 i els seus “grafitis” tèxtils.

El dia 17 de febrer hi haurà una reunió amb les falles participants per sortejar l’ordre de desfilada del concurs, amb assistència dels representants infantils de cada comissió.

El cartell guanyador d’aquest any ha sigut dissenyat fotograf i investigador faller Jose Butragueño.

Ir a la Galeria de Fotos ⇒