Noticias Noticias Junta Central Fallera

#Fallas22: Estudio Menta s’encarregarà del disseny de la imatge gràfica de les Falles Valencia 22

Comparte el link:

Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, ha fet públic l’estudi que mostrara «la imatge de la festa al món», que no és altre que Estudio Menta, per a les Falles del 2022. El regidor ha felicitat els professionals seleccionats i considera que faran «un treball que, com els seus predecessors, serà recordat i reconegut com una mostra més de la qualitat de la cartelleria festiva en la nostra ciutat i com un exemple més del disseny valencià que ens ha conduït a ser la Capital Mundial del Disseny en 2022». L’estudi elegit elaborarà la imatge gràfica de les Falles de València de 2022, la seua ‘adaptació al cartell litografia, cartell pòster, cartells mobiliari urbà, programes d’activitats, xarxes socials i pancartes, tal com es preveia en les bases de la convocatòria.

És la setena vegada seguida que el procediment de selecció ha estat el de la crida a projecte oberta a totes i tots els professionals del sector del disseny, amb un jurat integrat per la il·lustradora i dissenyadora Luna Pantoja, a proposta de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), Lola García, a proposta de COMUNITAD (l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana), Josep Gil, en representació de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), Diego Mir i Fase Estudio, responsables de la imatge gràfica de les Falles 2021, el regidor delegat, Carlos Galiana; el delegat de Mitjans de Comunicació de Junta Central Fallera, Nacho Fuertes; i la cap del servici de Cultura Festiva com a secretària del jurat.

Foto: Junta Central Fallera

Segons Galiana, l’elecció ha estat complicada, ja que hi ha hagut 32 candidatures, “una xifra que encara que no ha sigut tan elevada com l’any passat, sí que ha mantingut l’alt nivell de representació del sector del disseny i cartellisme, i això és un indicador del gran interés per firmar este treball, que és la targeta de presentació de la festa gran de València. (…)Totes les candidatures contribueixen a fer més gran les Falles i a posar la nostra ciutat en l’avantguarda del disseny”.

Estudio Menta es va crear a València en 2008. Actualment està integrat per un equip de 5 dissenyadors, formats en diferents àmbits relacionats amb el disseny, la publicitat i l’art. Elisa Gómez, Raül Climent i Xavi Calvo són els socis i directors creatius de l’estudi, «treballant el disseny des d’un enfocament realista i creatiu, tenint en compte cada xicotet detall i comptant amb la frescor i motivació necessàries per a afrontar qualsevol repte», expliquen els autors.

Tenen experiència en projectes de disseny gràfic aplicat a identitat corporativa i marques, disseny editorial, multimèdia i web, treballant en comunicació gràfica, consultoria de disseny i estratègia per a diversos clients de l’àmbit públic i privat, des de projectes de ‘branding’ per a empreses de diferents sectors i producció de catàlegs per a museus fins a campanyes de promoció institucional.

Segons ells, la seua manera d’enfrontar-se a projectes de disseny «va més enllà del tractament estètic de les marques. (…) Des de la perspectiva del disseny com una activitat intrínsecament intel·lectual, amb estretes relacions amb l’estratègia i la comunicació, el nostre interés en els encàrrecs en els quals participem és el d’aprofundir en la problemàtica i entendre el context del client i el del seu públic».

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com