Click
Comparte el link:

El 18 de juny l’ Ajuntament de València va aprovar la convocatòria del XXIII premis de Falles Innovadores i Experimentals per a enguany, amb 6.400 euros en guardons per a tres falles grans i tres falles infantils.Entre els criteris a tenir en conter pels jurats es prioritzarà el disseny, la creativitat, la qualitat tècnica i artística i l’ùs de materials no contaminants.

Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva considera que “també enguany, en este context excepcional, potencia la creativitat i el disseny que mostra el compromís de les Falles tant en eixos aspectes com amb el respecte a l’entorn, gracies a l’ùs cada vegada major de materials respectuosos amb el medi ambient i no contaminants”.

Els premis de Falles Innovadores i Experimentals fomenten el coneixement i la difusió de noves propostes de les falles que, pels seus elements, tematitza i materials tenen un concepte innovador i experimental, afavorint també el desenvolupament de interés innovador i experimental, impulsant l’esforç col·lectiu que fan les comissions falleres.

El primer premi per a les falles grans es de 2000 euros, el segon de 1.400 i el tercer de 900, tots ells amb estendard, igual que per als qualificats de la quarta a la desena posició. Les falles infantils rebran 1000, 700 i 400 euros, respectivament, amb els respectius estendards, extensibles a les posicions quarta i cinquena.

La decisió final del jurat es coneixerà el proper 2 de setembre.