Click
Comparte el link:

El 17 d’agost es van reunir Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Publica, Carlos Galiana, regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central fallera, i representants del col·lectiu faller de la Comunitat Valenciana per veure com es fan els actes fallers previstos a partir de l’1 de setembre tenint en compte la situació sanitària. Així, en tots els actes serà obligatòria la mascareta, inclosos espais a l’aire lliure, els aforaments estaran limitats i és garantira la distància de seguretat.

Normes Falles 21:

Només es podrà tirar petards en la zona d’activitats falleres.

A l’haver de fer-se les activitats falleres a l’aire lliure, la zona d’activitats falleres estarà ocupada permanentment. Es podrà cuinar en elles, però no mes per als membres de la comissió, de manera que no podrà haver-hi concursos de paella.

La Junta Central Fallera ha renunciat a actes multitudinaris com les mascletades de la plaça de l’Ajuntament i els castells de focs d’artifici al Jardí del Túria i ha format coordinadors/es en cada comissió.

Es podrà fer la recollida de premis a la plaça de l’Ajuntament.

L’ofrena tindrà músics i un recorregut tancat, sense públic per evitar aglomeracions.

Les falles tindran un doble tancat per distribuir a les persones que s’apropen a veure-la, sempre en grups de 10.

La cremà tindrà ajuda de policia local i bombers perquè totes les falles estiguen cremades abans del toc de queda, que obligarà tambe a avançar dos castells de focs d’artifici previstos per a la Nit del Foc.

Foto: Junta Central Fallera

Normas de las Carpas

Les carpes podran instal·lar-se poc abans del 29 d’agost, cas d’aquelles que estiguen en zona de vianants (dia 27) i les que tinguen censades un mínim de 400 persones (dia 28), encara que no es permetrà més del 50 % de l’aforament, però si en les terrades exteriors.

De l’1 al 5 de setembre les carpes falleres estan sotmeses a la mateixa normativa que l’hostaleria, raó per la qual hi ha toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada i hauran d’estar tancades a les 0.30 de la nit.

No es podrà atendre en barra i els comensals caldrà que estiguen asseguts a la taula. Mentre no és consumisca, s’ha de dur mascareta, encara que no serà obligatori en l’exterior de les carpes, però si recomanable.

Estarà prohibit fumar tant dins com fora de les carpes, raó per la qual hauran d’anar a una distància superior a dos metres.

Sí que poden haver-hi DJ, música i espectacles en directe.