Artículos Noticias

#Fallas21: El mantell multicolor de la Geperudeta

Comparte el link:

Si tot va bé, i sembla que si, enguany ens tornaran part de les Falles que no es van fer en març del 2020. Està clar que no serà una festa fallera com estem acostumats, que hi haurà actes que no es podran fer i altres que es veuran alterats. Un d’eixos actes que si es faran però que es veuran modificats és l’Ofrena.

El que és un dels actes més multitudinaris de les Falles s’ha vist afectat per la reforma de la plaça de la Reina, que ha vist modificats els seus trajectes. Hi haurà menys participants per la calor de setembre, per la por a les aglomeracions pel Covid-19 i perquè en setembre hi ha fallers que no tenen lliure perquè no és la data habitual. La manera de desfilar s’ha vist reduïda a files de quatre en paral·lel i el mant de Mare de Déu és vora afectat per la carència de clavells per no estar de temporada i tindre’s que importar des d’Equador o Colòmbia, amb el consegüent encariment de la flor per a una economia fallera afectada per motius sanitaris i una caiguda del cens en un 10%.

Foto: Locos por las Fallas

Les reunions dels floristes amb els fallers van aplegar a la conclusió de no buscar una flor concreta, deixar a les comissions triar una o altra en funció de l’acord entre la comissió fallera i la seua floristeria.

Així, el mant de la Verge serà blanc per davant i multicolor per darrere, en una tornada als orígens de l’Ofrena, quan no predominava el clavell, sinó el que cada comissió fallera podia permetre’s.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)