Click
Comparte el link:

El 8 de desembre, a les 18 hores, al Gran Teatre de Xàtiva, es va fer l’exaltació de Maria Tormo Garrigos (FM) i Ana Climent Giner (FMI) com a Falleres Majors de la Falla Molina-Claret.

La comissió, presidida per Marcos Lloret, va tindre un aproposit homenatge a un altre de fa quasi 25 anys, Persones de Cartró-Pedra, dirigit per Jorge Pascual sobre una idea de Toni Gil que va desenvolupar amb Arcadio Pascual i va musicar Paco Egea, de la que parlarem en un altre article.

La conductora de l’event va ser Mª Jose Ventura, que va començar donant entrada els estandarts, que van desfilar portats per dos fallers donat-li la importància que es mereixen, dipositant-los als dos extrems de l’escenari.

A continuació es va donar entrada a Ana, que va desfilar acompanyada per Andreu Garrigos Bru, seguits per Maria i Marcos. Les falleres van ser exaltades pels seus presidents respectius i li’ls va imposar les bandes que acrediten la seua condició.

Per començar el desfile de la cort d’honor infantil se li va donar entrada a Gisela García, que va anar presentant les xiquetes de la comissió infantil. Despres, Mª Jose va reprendre la seua tasca per a la cort d’honor major.

Acabada la desfilada de les corts d’honor, es va donar entrada a les Falleres Majors de Xàtiva, Patricia Viñes i Marives Puchades, rebudes amb un fort aplaudiment i van ser obsequiades amb ramells de flors.

Despedides Patricia i Marives, van vindre els discursos de les falleres majors, molt sentits i emocionals, amb agraïments a la família i la comissió, emocionant els seus pares.

 

Fets els discursos, va vindre la imposició dels corbatins als estandarts, tant falleres majors com presidents, duts pels seus portadors solemnement.

Conclosa la part protocol·lària de l’exaltació, van tornar les persones de cartró-pedra i van cantar la seua cançó, la que canta la ballarina sobre les emocions d’un ninot, donant pas al quadre plàstic.

El quadre plàstic era un medalló ovalat adornat amb volutes i coronat per dues ales, flanquejat per dos caballs en disposició heràldica, llançants al galope, les falleres majors situades baix el medalló i les corts d’honor, mesclades, disposades en una escalinata, amb els mes menuts en la part inferior.. Tot molt vistos.

Davant el quadre plàstic van cridar als mantenidors, Susana Climent Barberà, tia d’Ana, i Juanma Soler Garrigos, cosí de Maria, recordant els dos el passat faller de les protagonistes de la nit, la menuda de família d’artistes infantils amb premis en la secció especial local i la major fallera des de menuda, acompanyada per el seu cosí, pare d’Andreu, el president infantil. Despres va vindre els discursos dels presidents, emotius com sempre.

En una exaltació normal haver acabat tot ahí, però era el 25 aniversari de Persones de Cartró-Pedra i Jorge Pascual, director de l’adaptació de l’obra original, va cridar els autors de l’obra original per entregar-los una placa recordatoria, als actors originals, que van desfilar contents i orgullosos pel que van fer.