Click
Comparte el link:

El 7 de desembre, a les 19,30 hores, al Gran Teatre de Xàtiva, es va fer la presentació-exaltació d’Alba Valverde Grau com a Fallera Major de la Falla Joan Ramon Jiménez i de Neus García Ibañez com a Fallera Major Infantil.

L’aproposit va ser breu, senzill i emotiu, amb una xiqueta que no te vestit per anar a la presentació i a la que li apareixen tres fades falleres que li complixen el dessig, montrant-nos com es vist una fallera, quantes parts te un vestit faller i com es posen les pintes, provocant, a la vegada, rialles del public, mostrant-nos que es possible eixir a la vegada en l’aproposit i en la presentació i donant pas a l’exaltació propiament dita.

Tot es fa fosc i de la foscor surten les conductores de l’acte, que parlen de la importància del que va a passar dins del fet de ser faller d’una comissió, per donar pas a l’entrada d’Alba, que baixa l’escalinata del Gran Teatre acompanyada per la seua presidenta, Patricia Bonet i de Neus, que baixa amb el seu president i cosí Julio Cèsar Ibañez.

Una vegada a l’escenari, Alba i Neus van ser proclamades falleres majors pels seus presidents, li’ls va imposar les bandes que acrediten la seua condició, baixades des de el sostre i van fer els seus discursos, emotius i sentits, com deu ser. Proclamades falleres majors, es va procedir a la impossició de bandes, primer a la cort major i despres a la infantil, portant les bandes els acompanyants.

Imposades les bandes a les corts d’honor, Alba i Neus van posar els seus corbatins a l’estandart i es va donar entrada a Patricia Viñes  i Marives Puchades, Falleres Majors de Xàtiva, Patricia, a més, membre de la comissió.

Fet acte de presencia les falleres majors de la ciutat, les falleres majors de la comissió es van retirar també i es va donar pas al discurs de Patricia Bonet com a presidenta de la Falla, que va agrair la comprensió de les persones implicades en el seu exercici, des de la pròpia comissió als presidents i gestores de les demes falles de la ciutat, passant, per descomptat per família i amics.

Acabat el discurs presidència, va vindre el quadre plàstic, que va aparéixer un poc massa depresa, però sempre igual d’eficaç a l’hora de mostrar a la cort d’honor i als mes menuts. Des del quadre plàstic, com a membres de la cort d’honor, van sortir les mantenidores, familiars d’Alba i Neus, que van parlar de la seua relació entrellaçada entre família i comissió, emocionat-se tant les mantenidores com les protagonistes de l’acte.

Quant ja semblava que havia acabat tot, novament des del quadre plàstic, va sortir la xiqueta de l’aproposit, que va aprofitar l’ocasió per reivindicar-se com a fallera major infantil per al 2021.

Destacar novament els ajudants infantils de l’acte, encarregats de trencar amb la seua espontaneïtat la solemnitat de què es una exaltació.