Estudis Fallers Noticias

#EstudisFallers: L’Asociació d’Estudis Fallers renova com a entitat consultora amb la UNESCO

Comparte el link:

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) ha renovat l’acreditació de l’Associació d’Estudis Fallers com a entitat consultora d’este organisme internacional. La decisió es va prendre en la XVI reunió del Comité Internacional per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO d’este mes de desembre.

L’ADEF va ser acreditada per primera vegada en 2016,convertint-se en la setena organització no governamental espanyola acreditada davant la UNESCO en temes de Patrimoni Cultural Immaterial i és l’única entitat exclusivament valenciana en este comité.

A banda de posar-se a disposició dels governs local, autonòmic i estatal per a qüestions sobre el patrimoni cultural immaterial, l’ADEF incrementara amb esta renovació la seua participació en l’ICH NGO Fòrum, l’entitat internacional que aglutina totes les ONG acreditades davant la UNESCO en matèria de patrimoni cultural immaterial.

L’ADEF, entitat especialitzada en l’anàlisi i l’estudi multidisciplinari sobre les Falles, té entre els seus membres professionals de la gestió cultural, sociologia, filologia, patrimoni cultural, documentació, història, periodisme i altres ciències socials permeten-li abordar l’anàlisi de qüestions relacionades amb el patrimoni cultural immaterial des de totes les perspectives, tant socials com econòmiques, i oferir així un complet assessorament multidisciplinari.

Per a Luis Fernández, president de l’ADEF, la renovació de l’acreditació “és un reconeixement de la tasca que venim desenvolupant des de fa dècades i una oportunitat per a continuar treballant en la promoció dels valors patrimonials de les nostres festes populars (…)
Hem treballat de valent per documentar els valors patrimonials de les Falles, una activitat que s’ajusta molt bé a les necessitats de la UNESCO, que necessita comptar amb entitats no governamentals per a l’assessorament en matèries relacionades amb la Convenció del Patrimoni Immaterial.”

Per a la renovació la UNESCO ha avaluat la capacitació de l’ADEF i les seues activitats orientades al patrimoni cultural immaterial, així com les potencialitats per a oferir tasques de consultoria i avaluació de candidatures. Ha tingut en compte totes les accions dutes a terme durant el període comprés des de la seua primera acreditació en 2016 fins a l’actualitat.

L’objectiu principal de l’Associació d’Estudis Fallers, nascuda el 1991, és l’estudi de les Falles, tant a la ciutat de València com en altres poblacions de la Comunitat Valenciana, com a festa multidimensional vinculada a la sàtira popular, la sociabilitat festiva, l’expressió artística i les tècniques i pràctiques artesanals. També són objectius importants la difusió i promoció dels aspectes patrimonials de la cultura festiva i els rituals de les festes del foc, promoure’n la investigació i reflectir la importància que en este terreny tenen també les festes populars.

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com