Click
Comparte el link:

Els indumentaristes tornen a llançar un altre crit d’auxili davant la situció que està patint el sector a causa de la suspensió de festes com les Falles, Magdalena, Fogueres o fins i tot festes patronals. Si la situació és complicada per als artistes fallers, per a altres sectors com la pirotècnia o la indumentària (i orfebreria) la situació ho és encara més ja que no tenen alternatives com Sempre Falles o Regala un Ninot.

Per això aquest matí s’han reunit al Col·legi de l’Art Major de la Seda de València: el Gremio de Sastres y Modistas de la Comunidad Valenciana,
el Colegio del Arte Mayor de la Seda y ASCIVA; para lanzar una iniciativa llamada #SalvemLaIndumentaria #Tornarem.

Foto de la campaña: Paco Seoane

La campanya consisteix que des del 12 de febrer fins al 19 les comissions falleres que ho sol·licitin poden mostrar el seu suport amb una fotografia oficial dels seus representants (president, Fallera Major, President Infantil i Fallera Major Infantil) realitzada al Pati del Museu de la Seda (C/ del Hospital, Valencia) vestits amb la indumentària tradicional, per compartir-la a les Xarxes Socials i usant el hastag #SalvemLaIndumentaria i #Tornarem.

Això sí, amb cita prèvia per garantir les mesures de seguretat sanitàries i organitzar el calendari i les cites horàries. Però en aquesta campanya també pot participar qualsevol persona (faller / a o no) que vestida amb la indumentària tradicional vulgui compartir-les en Xarxes Socials usant els mateixos hastags (#SalvemLaIndumentaria i #Tornarem).

D’aquesta manera es vol implicar la societat civil valenciana, no només a la fallera o festiva, de el problema que està patint un dels sectors clau de la festa fallera, al costat d’artistes fallers i pirotècnia, ja que són salvaguardes d’un patrimoni tèxtil i de tècniques artesanals úniques al món. “Se ha hecho una llamada a la implicación y compromiso de los falleros y
falleras, sociedad civil y medios de comunicación para defender esta seña de identidad de nuestro pueblo que representa la tradición sedera valenciana, la indumentaria tradicional y sus complementos, bienes culturales que nos identifican y no podemos permitir que se pierdan y caigan en el olvido”

La iniciativa compta a més amb el suport de la Federació de Falles d’Especial, la Federació de Falles de 1ªA, Federació de Falles Enginy i Gràcia que s’han unit per donar suport i difondre aquesta iniciativa.