Click
Comparte el link:

Anit, 9 de maig, a les 21 hores, al Museu Faller de Xàtiva i seu de la seua JLF, es va produir l’elecció del president executiu de la Junta Local Fallera de Xàtiva, presidida per el president nat, Roger Cerdà, alcalde de la ciutat, amb assistència de Lena Baraza, regidora de falles i de Cèlia Gorrita, secretaria de la JLF.

 

L’expectació era màxima. 15 minuts abans de l’hora establida per a l’acte ja hi havia gent a l’espera de que s’obriren les portes, tant presidents de comissions com fallers que estaven allí per vorer que duria el timó de l’organització de la festa fallera xativina.

Obertes les portes tots vam entrar.

Pronte van entrar també l’alcalde i la regidora. Desprès de les salutacions pertinents, la gent es va sentar i Roger Cerdà va demanar que un membre de cadascuna de les comissions signarà l’acta com que havia estat present a l’acte. No en va faltar de cap falla. Acabades les signatures, el president nat de la JLF va anunciar que no mes hi havia una candidatura, es va procedir a obrir el sobre i es va llegir la candidatura, amb l’historial faller del candidat i el projecte que presentava, no sabent-se fins el final quin era el seu nom: Jesús Gonzalez Sarión, el darrer president de l’executiva.

Conegut el candidat, el candidat va repartir fullets per que s’anotarà si se estava o no d’acord amb la candidatura. Un representant de cada comissió, la majoria presidents, en va agafar un, va escriure el seu vot i el va dipositar per que fora llegit. La candidatura va ser aprovada amb tant sols un vot en contra.

Aprovat el candidat, alguns assistents van demanar el president nat que ferà la “crida” al president elegit, demanant-se silenci per sorprendre al reelegit president, posant-se el mans lliures. Van intercanviar les salutacions i li va donar la bona nova, sorprenent-se una miqueta per que no sabía si hi hauria alguna altra candidatura.

Alguns minuts desprès es va presentar davant de les autoritats municipals i dels representants de les comissions, agraint la confiança i desitjant completar el projecte faller que va començar ja fa dos legislatures falleres. Pronte sabrem novetats i continuïtats, tant de persones com de fets. Enhorabona per l’elecció i que vaja be este nou manament.